Verkkokaupalla Venäjän valtaville markkinoille

Venäjällä on yli 140 miljoonaa asukasta ja korkea internetin käyttöaste. Verkkokauppa kasvaa Venäjällä kohisten ja cross-border verkkokaupan arvon ennustetaan kasvavan yli 25 % vuosittain.

Kiinnostus ulkomaisiin merkkeihin ja luottamus suomalaiseen laatuun on Venäjällä edelleen erittäin korkealla. Perinteisten jakelukanavien lisäksi cross-border- eli rajat ylittävä verkkokauppa tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia suomalaisyrityksille. Kiinalaiset, turkkilaiset ja eurooppalaiset ovat aktiivisia Venäjän verkkokauppamarkkinoilla, mutta suomalaisyrityksiä on markkinoilla vielä suhteellisen vähän.

Cross-border-verkkokauppa kiinnostaa venäläisiä kuluttajia. Vuoden 2020 alusta ostot ulkomaisista verkkokaupoista ovat kuluttajille verovapaita, jos tilauksen arvo ennen postikuluja jää alle 200 euron. Tällöin tuotteista ei myöskään kanneta tuontitulleja.  Yrityksille etuna on muun muassa usein pakollisen sertifioinnin ja tuotekohtaisen QR-koodin välttäminen.

Venäjän verkkokauppamarkkinoille on monta tietä: yrityksen oman verkkokaupan lokalisointi Venäjän markkinoille sekä venäläiset verkkokaupat (esim. Wildberries) ja markkinapaikat (esim. Ozon), joista osa mahdollistaa cross-border-kaupan. Parhaassa tapauksessa eri kanavat täydentävät toisiaan. Myös niin kutsuttu social commerce esimerkiksi Instagramin kautta on kasvussa.

Jäsentilaisuus: Wildberries – väylä Venäjän verkkokauppamarkkinoille

Suomen Tekstiili & Muoti järjestää 7.2.2020 yhteistyössä Suomalais-Venäläisen kauppakamarin kanssa jäsentilaisuuden, jossa Venäjän suurimman verkkokaupan eli Wildberriesin edustajat kertovat markkinoille menosta heidän kauppansa kautta. Lue lisää ja ilmoittaudu SVKK Club: Wildberries-verkkokauppa – väylä Venäjän markkinoille -tapahtumaan!

Muista maksuttomat jäsenpalvelut

Jäsenyritykset voivat kysyä vinkkejä viennistä ja Venäjän kauppaa tukevista palveluntarjoajista kansainvälisen liiketoiminnan ja rahoituksen asiantuntijaltamme Anne Ruokamolta.

Muista myös Suomalais-venäläisen kauppakamarin maksuton Venäjän-kaupan neuvonta!