Viime vuonna valmistui 47 standardia teva-alalle, mm. tekstiilien sanallisista hoito-ohjeista

Tekstiili-, vaatetus-, nahka- ja kenkäalan standardisointia hoitaa Suomessa Standardisoimisyhdistys TEVASTA ry, joka toimii Suomen Tekstiili & Muoti ry:n yhteydessä. Vuonna 2016 valmistui 47 SFS-standardiksi vahvistettua standardia ja kaksi teknistä raporttia.

Standardit ovat kansallisesti, eurooppalaisella tasolla ja globaalisti yhteisesti sovittuja toimintatapoja. Standardeista on hyötyä materiaali- ja tuotekehityksessä, tuotannossa sekä kaupankäynnissä. Ne ovat edellytys sille, että kuluttajat saavat käyttöönsä turvallisia ja laadukkaita tuotteita.

Tärkeimpiä viime vuonna vahvistettuja standardeja on päivitetty kansallinen standardi tekstiilien sanallisista hoito-ohjeista.

Toimialan kannalta merkittäviä ovat myös uusi eurooppalainen standardi vetoketjujen vaatimuksista sekä uusittu standardi kankaiden hankauksenkestosta Martindale-menetelmällä. Sen suomennos valmistuu kevään aikana.

Suojainpuolelta kannattaa huomioida mekaanisilta vaaroilta suojaavien käsineiden standardi, jonka uusi versio ilmestyy suomeksi helmikuun lopussa.

Standardisoimisyhdistys TEVASTA ry:n toimialaa standardisoinnissa ovat tekstiilit, vaatteet, suojavaatteet, nahka, jalkineet, jalkojen suojaimet, sairaalatekstiilit, höyhenet ja untuvat.

Kansainvälisiä, eurooppalaisia ja kansallisia standardeja on toimialalla valmisteilla yhteensä reilut 300. Tällä hetkellä voimassa olevia standardeja toimialalla on yhteensä reilut 750 kappaletta.

Tutustu uusimpiin standardeihin Tekstiili- ja vaatetusalan ­standardit -sivulla. Standardeja voi hankkia SFS-kaupasta.