Vinkit matkaan Suomen Kädentaidot -tapahtumaan 15.-17.11.2019

Euroopan suurin käsityöalan messutapahtuma Suomen Kädentaidot kokoaa 15.−17.11.2019 Tampereelle lähes 50 000 alan ammattilaista, harrastajaa ja kuluttajaa. Poimi messuvinkit talteen ja tule tutustumaan jäsenyritystemme tuotteisiin!

Suomen Kädentaidot -tapahtuma järjestetään jo 24. kerran. Teemoina on tänä vuonna ekologiset materiaalit ja käsitöiden tuottama hyvä olo. Lähes 750 yrittäjää ja heidän tuotteensa tarjoavat tapahtumassa laajan läpileikkauksen kotimaisen käsi- ja taideteollisuuden trendeihin ja kehitykseen.

Messut ovat oiva mahdollisuus päästä kokeilemaan ja hypistelemään tuotteita sekä materiaaleja omin käsin. Tarjolla on klassikkotuotteiden ja uutuuksien lisäksi ainutlaatuisia löytöjä, kuten vaatevalmistuksesta ylijääneitä kangaseriä sekä lankatarjouksia. Ostosten lomassa messuilla voi osallistua erilaisiaan työpajoihin, kuunnella luentoja sekä seurata työ- ja muotinäytöksiä.

Näytteilleasettajapoiminnat

Anjo Alleen käsitehdyt yksilölliset hatut ja päähineet naisille 20-luvun tyylillä. E 401.

Dream Circus tarjoaa persoonallisia, omaleimaisia ja Suomessa suunniteltuja kuoseja. Dream Circuksen päätuotteita ovat naisten vaatteet, mutta valikoimaan kuuluu myös kankaita, asusteita ja pienimuotoisesti sisustustuotteita. C 820.

Glope Hope tekee hylätystä ja unohdetusta rakastettavaa. Yritys valmistaa yksilöllisiä vaatteita, laukkuja ja asusteita kierrätys- ja ylijäämämateriaaleista sekä luonnonkosmetiikkaa puhtaista pohjoismaisista raaka-aineista. E 528.

Hookoohoo Design valmistaa uniikkeja, kestäviä ja kotimaisia laukkuja kierrätetyistä turvavyöstä. E 50.

Jukka Rintalan  herkän ja samalla voimakkaan käden kosketus yltää kaikkeen muodissa, sisustuksessa ja maalauksissa. E 101.

Kaino suunnittelee ja valmistaa laadukkaita luottovaatteita sekä asusteita naisille, miehille ja lapsille merinovillasta ja luomupuuvillasta. Kaikki työ suunnittelusta viimeistelyyn tehdään KAINOn omalla neuletehtaalla Säkylässä. Oma tuotanto mahdollistaa myös yksilöllisten tilaustuotteiden valmistamisen sekä huoltotyöt. A 172.

Metsola on yksi vanhimmista suomalaisista lastenvaatebrändeistä. Upeat värit, graafiset leikkaukset ja kuosit ovat luoneet Metsolasta tunnistettavan merkin, jonka vaatteista on vuosien saatossa tullut arvostettuja ja haluttuja keräilytuotteita laatutietoisten perheiden vaatehyllyille. C 100.

Moiko tarjoaa kekseliäitä ja lämmittäviä asusteita aikuisille ja lapsille. Valikoimasta löytyy kauniita heijastavia tuotteita sekä moikkauslapasia. A 92.

More Joy tuottaa kestäviä ja ekologia sisustustuotteita sekä lahjatavaroita pohjoismaisilla kuoseilla. Messuvalikoimasta löytyvät muun muassa design keittiöliinat, uudet Muumi-tuotteet sekä monipuolisia askartelutarvikkeita. A 508.

Niinmun’designin valikoimasta löydät ajattomia ja klassisia naistenvaatteita sekä asusteita valmistettuna luonnonmateriaaleista. E 329.

Novita tarjoaa harrastajille paitsi lankoja myös koukuttavaa mielihyvää ja onnistumisen elämyksiä. Se näkyy käytännössä satoina neuleideoina ja -inspiraatioina, joita tuotetaan tekemisen tueksi ja innostamiseksi. C 1051.

Nuppu Print Company Kukkaloistoa! Nuppu Print Company tarjoaa kankaita sekä paperi- ja kodintuotteita samoilla kukkakuoseilla. Messuilla on mahdollisuus sovittamaan myös Nuppunen-kaavakirjan mallimekkoja. C 459.

Ommellinen on jyväskyläläinen perheyritys, joka tarjoaa rohkeita, iloisia ja näyttäviä kuoseja kankaissa, vaatteissa sekä sisustustekstiileissä. C 821.

Paapii Design suunnittelee sekä valmistaa kotimaisia vauvojen, lasten ja naisten vaatteita Kokkolassa. Tarjolla on myös laaja valikoima kangasmallistoja sekä oheistarvikkeita ompeluun. C 921.

Poppanavakka / SNT-Groupin tehtaanmyymälä Poppanavakka tarjoaa laajan valikoiman trikooneuloksia, kankaita, kuteita sekä monenlaisia ompelutarvikkeita. A 821.

Taito Pirkanmaa tarjoaa käsityötuotteita ja -tarvikkeita sekä työpajoja.  Messuosaston pääroolissa ovat langat. Osastolta löytyy lankojen lisäksi ohjekuvastoja, työvälineitä sekä tarvikepaketteja lapasiin, sukkiin, ryijyihin ja sisustusvaloihin. A 201.

Ohjelmanostot

Pe klo 11.30 Taito-Finlandia-palkinto (E-halli, Muoti ja Design -lava)

Messujen avajaisissa jaetaan Taito-Finlandia-tunnustuspalkinto. Jäsenyrityksemme PaaPii Design on yksi viidestä kilpailun finalistista.

Pe-su Finnish Design -muotinäytökset (E-halli, Muoti ja Design -lava)

Jokaisena messupäivänä nähdään Finnish Design -muotinäytös, joka esittelee monipuolisesti suomalaista design-vaatetusta. Näytösajat: pe klo 16-16.30, la klo 12-12.30 & 16-16.30 sekä su 12-12.30 & 15-15.30.

Pe-su Arctic Glamour by Jukka Rintala (E-halli, Muoti ja Design -lava)

Messujen muotinäytöslavalla on esillä Rovaniemen taidemuseossa 28.11.2019 aukeavan näyttelyn taideteokset. Kiinnitä huomiota erityisesti Revontuli-kuosiin, joka näkyy Rintalan mallistossa monin eri tavoin. Näytösajat: pe klo 13-13.25, la klo 10.30-10.55 sekä su 13.30-13.55.

Pe-su Novitan neulevinkit ja talvimalliston uutuudet (C-halli, Idealava)

Novitan suunnittelijat Sari Nordlund, Sisko Sälpäkivi ja Minna Metsänen jakavat omat neulevinkkinsä ja kertovat talven neulemallistosta. Ennakkoesittelyssä myös kevään uutuusneuleita. Näytösajat: pe klo 15-15.25, la klo 13-13.25 sekä su klo 13-13.25.

La klo 10.30-10.55 Käsityöyrittäjyys Suomessa (C-halli, Idealava)

Keskustelua käsityöyrittäjyydestä ja kurkistus Nuppu Print Companyn Jenni Salmisen yrittäjäelämään.

 

Messut järjestää yhteistyössä Tampereen Messut ja Taito Pirkanmaa ry.

Lisätietoja www.kadentaidot.fi