Voglia ja Puro Design yhteistyöhön terveydenhuollon työvaatetuksessa

Naistenvaatteistaan tunnettu Voglia ja terveydenhuollon funktionaalisia vaatteita valmistava Puro Design haluavat kehittää suomalaista terveysteknologian erikoisosaamista vientituotteeksi asti.

Suomalaisen vaateteollisuuden konkari Voglia Oy ja terveydenhuollon työvaatteisiin keskittynyt Puro Design laajentavat osaamistaan yhteistyöllä. Voglia tuo terveydenhuollon työpukeutumiseen osaamista muun muassa tuotekehitykseen, designiin ja kaavoitukseen.

Puro Design tuottaa funktionaalisia vaatteita terveydenhuoltosektorille. Koska ala on fyysisesti vaativa, käytetään vaatteissa urheiluvaatteista tuttuja materiaaleja, leikkauksia ja yksityiskohtia. Vaatteiden valmistuksessa suositaan ekologisia materiaalivalintoja ja lähialueen tuotantoa.

Suunnittelija Minttu Wikberg on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta ja sitä ennen sairaanhoitajaksi, joten suunnittelun tukena on omakohtainen kokemus terveydenhuollon alalta.

– Puron lähtökohtana on ymmärrys hoitohenkilökunnan arjen vaativuudesta ja halu tehdä vaatteita, joiden ilme ja käyttömukavuus parantavat työskentelyä. Olemme osa ketjua, joka viime kädessä vaikuttaa myös potilaan hyvään hoitoon, Minttu Wikberg kertoo.

Tuotteissa kiinnitetään huomiota erityisesti vastuullisuuteen. Tulevaisuudessa Puron vaatteet halutaan osaksi kiertotaloutta, jotta arvokas materiaali siirtyisi uusiokäyttöön vaatteen käyttöiän tultua täyteen.

Uudessa Puro Designissa mukana on nykyisten omistajien, suunnittelija Minttu Wikbergin ja toimitusjohtaja Matti Huhtisen, lisäksi Voglia Oy. Kaikki osapuolet omistavat yritystä tasaosuuksin.

– Suomalainen design leviää näin hyvää muotoilua ansaitsevalle ja tarvitsevalle alueelle, joka koskettaa tuhansien ihmisten elämää päivittäin, sanoo Puron toimitusjohtaja Matti Huhtinen.

Voglia on vaatettanut pohjoismaisia naisia jo yli 30 vuoden ajan. Hämeenlinnan Lammilla toimivan perheyhtiön lähtökohtana ovat laadukkaat, hyvin istuvat tuotteet.

– Koulutetun henkilökunnan ansiosta Voglialla on vahvaa tuotekehitys- ja tuotantologistiikan osaamista. Tänään yrityksen arkea ovat 3D-teknologia tuotesuunnittelussa ja kaavoituksessa, kuten myös sujuvat digitaaliset kaupankäynnin prosessit. Hyvä yhteistyöverkosto muiden alan toimijoiden kanssa Suomessa ja Virossa mahdollistavat joustavan työskentelyn myös terveydenhuoltoalan vaatteenvalmistussektorilla, sanoo Voglian toimitusjohtaja Markku Virtanen.

Kuva: Puro Design

www.voglia.fi

purodesign.fi