Vuoden Designteko 2017 miestenvaatemerkki FRENNille

Suomalaisen Työn Liitto palkitsi helsinkiläisen Frenn Company Oy:n tänään Vuoden Designteko -tunnustuksella. Kriteerit tunnustukselle ovat omaperäisyys, vastuullisuus ja design osana arkea.

Palkintoraati kiittelee FRENNin pitkäjänteisesti ja asiakaslähtöisesti kehitettyä konseptia.

FRENN
• Vaatteet suunnitellaan Helsingissä ja ommellaan vastuullisesti Virossa
• Tuotteet myynnissä Suomessa Sokos-tavarataloissa Helsingissä, Tampereella ja Oulussa sekä erikoisliikkeissä Helsingissä, Kuopiossa, Vaasassa, Jyväskylässä, Kokkolassa ja Rovaniemellä.
• Vientiä on tällä hetkellä Saksaan, Ranskaan, Japaniin, Italiaan ja Iso-Britanniaan.

– FRENN on designiltaan eheä ja korkeatasoinen kokonaisuus konseptista tuotteisiin ja valikoimaan sekä kommunikaatioon asti. Vaikka brändi on alusta asti suunniteltu kansainväliseksi, on modernilla suomalaisuudella kuitenkin vahva jalansija. Suomalaisuus on nostettu voimavaraksi, josta brändi ponnistaa, palkintoraatiin kuuluva Arni Aromaa toteaa.

Yrityksen perustajilla Antti Laitisella ja Jarkko Kalliolla on pitkä osaaminen suomalaisessa tekstiili- ja vaatetusteollisuudessa. Kannuksia miehet ovat hankkineet suurilta suomalaisilta tekstiilitaloilta ja design-yrityksistä.

– Vuoden Designteko -palkinto on upea tunnustus Antin omaleimaiselle suunnittelulle ja uuden vaatemerkin johdonmukaiselle kehittämiselle. Lähdimme rohkeasti uudistamaan suomalaista miestenvaatekenttää neljä vuotta sitten ja nyt kova työ tuottaa tulosta. FRENNin myyntiverkosto laajenee Suomessa ja viennissä entisestään. Palkinto palvelee juuri tässä tilanteessa yrityksen kehitystä ja kansainvälistymistä erittäin hyvin sillä haemme joukkoomme uusia osakkaita kasvun vauhdittamiseksi, FRENNin toimitusjohtaja Jarkko Kallio kertoo.

Laitisen ja Kallion Helsingissä vuonna 2013 lanseeraama miestenvaatemerkki uskoo normeista vapaaseen pukeutumiseen ja vaatteisiin, joita voi käyttää niin työssä kuin vapaa-aikana. Suunnittelutyön lähtökohtia ovat pitkäikäisyys, luonnollinen istuvuus, kiinnostavat yksityiskohdat sekä laadukkaat, ekologisesti tuotetut eurooppalaiset materiaalit.

Syksyn 2018 mallisto esitellään ensi tammikuussa maailman merkittävimmillä miestenvaatemessuilla Pitti Uomossa Firenzessä.

FRENNin vaatteet valmistetaan lähituotantona Virossa tarkastetuissa olosuhteissa. Yrityksen tuotteille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Design from Finland -merkki, ja nyt yritys sai arvostetun Vuoden Designteko -tunnustuksen.

FRENN on laajentanut jakelua kotimaassa ja saavuttanut myös kansainvälisiä avauksia. Vuonna 2016 FRENNin liikevaihto kasvoi 60 %, ja yritys on juuri valmistautumassa rahoituskierrokseen laajentaakseen toimintaansa ja astuakseen liiketoiminnan seuraavaan vaiheeseen.

Vuoden Designteko -palkinto jaettiin nyt kuudetta kertaa.

www.frenncompany.com

Kuvat: FRENN AW 2018 / Perustajat Jarkko kallio ja Antti Laitinen.