Yhteistyökumppanin vinkit: Toiminnanohjausjärjestelmä tekstiili- ja muotialan yrityksen kasvun tukena

Tekstiili- ja muotialan yrityksen tarpeisiin rakennettu toiminnanohjausjärjestelmä (ERP) yhdistää yrityksen globaalit toiminnot ja kumppaniverkoston. ERP mahdollistaa suunnittelu- ja tilaustiedon hallinnan sekä esimerkiksi verkkokaupan ja kivijalkaliikkeiden yhdistämisen.

TRIMIT Fashion -toiminnanohjausjärjestelmää Suomessa edustavan Innofactorin johtaja Tuula Aro kertoo ERP-järjestelmän hyödyistä tekstiili- ja muotialan yrityksille.

”TRIMIT Fashion sopii liiketoiminnan koosta riippumatta kaikille muoti-, vaate- ja tekstiilialan yrityksille, jotka haluavat modernin ERP-ratkaisun digitalisoituvaan bisnekseen. Ratkaisu on helposti omaksuttavissa ja Microsoft-pohjaisena tuotteena TRIMIT Fashion yhdistyy saumattomasti yrityksen käytössä olevaan Office-ohjelmistoon”, Aro kertoo.

Neljä vinkkiä toiminnanohjausjärjestelmän hyötyihin:

1. Optimoi prosessit, jotta toiminta tehostuu ja virheiden määrä laskee.

ERP-ratkaisun avulla tuotteiden toimitusketjua voidaan seurata suunnittelu- ja tuotantovaiheesta aina myyntiin ja asiakaspalveluun saakka. Toimialalle kehitetty ERP huomioi muun muassa tarpeet koko- ja värivariaatioiden hallinnalle. Masternimikkeen kautta voidaan luoda ja hallita variaatioita keskitetysti ja matriisinäkymän kautta tilausten hallinta niin osto- kuin myyntipuolella tehostaa toimintaa huomattavasti.

2. Seuraa tuotteiden matkaa aina mallikappaleista myymälään asti.

Tuotteiden koko elinkaari voidaan hallita keskitetysti yhdessä järjestelmässä. Tämän ansioista tuotteista saadaan selkeä näkymä sen kokonaiskustannuksiin ja -tuottoihin.

3. Käytä tuotetietoa uusien tuotteiden suunnittelussa.

ERP-järjestelmän avulla saat tietoa edellisten sesonkien myyntiluvuista ja myydyimmistä tuotteista ja väreistä.

4. Hyödynnä raportointi- ja inventaariotietoja.

TRIMIT Fashion helpottaa merkittävästi raportointia, jota on helppo seurata, vaikka päivittäin. Ratkaisu helpottaa toimittaja-, asiakas- ja tuotemerkkikohtaista seurantaa sekä tarjoaa ajantasaista tietoa liiketoiminnan suunnittelun käyttöön.

Reiman kumppani digitalisaatiossa

TRIMIT Fashion on kehitetty erityisesti muoti-, vaate- ja tekstiilialan tarpeisiin. Innofactor on toimittanut esimerkiksi lastenvaatemerkki Reimalle toiminnanohjausratkaisun osana yrityksen globaalin liiketoiminnan digikehitystä. TRIMIT on käytössä kaikissa Reiman toimintamaissa ja sillä hoidetaan koko liiketoimintaprosessi aina tuotteiden suunnittelusta tilaus-toimitusprosessin kautta taloushallintoon asti.

”Digitaalisuus on meille muutakin kuin myyntiä – se ulottuu kaikkiin arvoketjumme osiin, ja sen avulla voimme rakentaa uusia liiketoimintamalleja asiakkaidemme entistä parempaa palvelua varten. Digitalisaatio on tuonut 74-vuotiaalle Reimalle tehokkuutta ja läpinäkyvyyttä ja se on mahdollistanut kuluttajien tavoittamisen ympäri maailman, aina 24/7”, kertoo Reiman toimitusjohtaja Elina Björklund.

 

Innofactor on Suomen Tekstiili & Muoti ry:n yhteistyökumppani Tekstiilin ja muodin päivässä 28.11.2018 Musiikkitalolla. Yrityksen asiantuntijat ovat mukana Tekstiilin ja muodin päivässä ja keskustelevat mielellään yritysten kanssa toiminnanohjausratkaisuista.