Kasvomaskien kysyntä lisääntyy – katso lista yrityksistä, jotka valmistavat maskeja

Kuluttajien käyttöön on tarjolla erityyppisiä kasvomaskeja: sekä kertakäyttöisiä että pestäviä ja uudelleen käytettäviä.

(Päivitetty 16.8.2020)

Jo kymmenet suomalaiset tekstiilialan yritykset valmistavat kasvomaskeja, ja lisäksi kuitukangasyritykset ovat kehittäneet materiaaleja maskeja varten. Olemme koonneet listan jäsenyrityksistämme, jotka valmistavat maskeja.

Kasvomaskien materiaalit ja mallit vaihtelevat. Jos olet kiinnostunut hankkimaan kasvomaskeja, tarkista tuotteen tiedot myyjän sivuilta.

Muista nämä asiat kasvomaskista

  • Pue puhdas maski puhtain käsin, äläkä kosketa maskia käytön aikana. Käytön aikana maskia ei voi riisua pois tai kaulalle esimerkiksi syömistä tai juomista varten. Likainen maski voi olla viruksenlevittäjä.
  • Riisu maski koskettaen vain sen kiinnitysnauhoihin ja laita maski suoraan pesukoneeseen tai muovipussiin. Pese kädet ja pese maski joka käytön jälkeen. Maski on pestävä 90 asteessa.
  • Koska maski pitää pestä joka käytön jälkeen, on suositeltavaa hankkia niitä kerralla useampia.
  • Sydän- ja verenkiertosairauksien, astman tai keuhkoahtaumataudin oireet voivat olla este maskin käytölle.
  • Maskin käytöstä huolimatta noudata viranomaisten ohjeita. Pidä 1–2 metrin etäisyys muihin ihmisiin ja huolehdi käsihygieniasta.

Suomen Tekstiili & Muoti ry:n jäsenyrityksiä, jotka valmistavat tai myyvät kasvomaskeja

Huomaa, että osa yrityksistä tekee maskeja kuluttajamyyntiin, osa ainoastaan julkiselle sektorille ja yrityksille. Osalla yrityksistä maskit ovat tilattavissa verkkokaupasta suoraan kuluttajille, ja niitä myydään myös jälleenmyyjien kautta.

Kysythän lisätietoja suoraan yrityksistä!

Lue myös:

Yhteistiedote Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos, Työterveyslaitos, Turvallisuus- ja kemikaalivirasto: Ohjeita kasvosuojusten turvalliseen käyttöön.

Tukesin Hengityssuojaimet-sivu

Infoa yrityksille stjm.fi-sivuilla: Tietoa kasvomaskien valmistuksesta ja myynnistä sekä Kansanmaskien eurooppalainen esistandardi valmis

 

Kuva: Kuvituskuva/Unsplash