Hyödyt irti liiton palveluista: lakipalvelut yrityksen tukena

Jokainen yritys törmää liiketoiminnassaan lainsäädäntöön liittyviin kysymyksiin ja velvoitteisiin. Suomen Tekstiili & Muoti auttaa jäseniään lakiasioiden hoidossa ja tarjoaa niille lakipalveluja maksutta.

Lakipalveluihin sisältyy yrityskohtaista neuvontaa, koulutuksia, ajankohtaisista lakiasioista tiedottamista ja riita-asioissa avustamista.

Liiton lakimies Varpu Laankoski neuvoo yrityksiä työelämän asioissa ja muissa yrityksen juridiikka-asioissa, kuten sopimusasioissa ja kysymyksissä, jotka liittyvät tavaramerkkeihin ja muihin IPR-oikeuksiin, kuluttajansuojaan sekä julkisiin hankintoihin.

Varpu on kokenut juristi, joka on työskennellyt liiton palveluksessa lähes kaksi vuotta. Sitä ennen hän työskenteli asianajoalalla hoitaen monipuolisesti työoikeuteen ja liikejuridiikkaan liittyviä toimeksiantoja.

”Yrityksen kannattaa olla minuun yhteydessä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, jolloin monet ongelmat voidaan vielä ennaltaehkäistä. Autan mielelläni, eikä tyhmiä kysymyksiä ole”, Varpu sanoo.

Varpu kertoo, että yritykset ottavat tyypillisesti yhteyttä esimerkiksi uuden sopimuksen laatimiseen liittyvissä kysymyksissä tai silloin, jos sopimuksen tulkinta on epäselvä tai siitä ollaan erimielisiä.

Lakipalveluihin kuuluvat muun muassa sopimusasiakirjojen kommentointi ja extranetistä löytyvät malliasiakirjat. Lakimies avustaa yrityksiä tarvittaessa myös riita-asioissa oikeudenkäynnit kuitenkin pois lukien.

”Yritykset kysyvät myös neuvoja esimerkiksi tavaramerkkien ja muiden immateriaalioikeuksien suojaamistavoista ja siitä, miten oikeudenloukkauksiin kuten luvattomaan kopiointiin voi puuttua”, Varpu kertoo.

Hän ohjeistaa reagoimaan oikeudenloukkauksiin nopeasti, sillä usein jo kieltokirjeen lähettäminen saa loukkaajan lopettamaan toimintansa.

Kuluttajakaupan osalta yritykset ottavat usein yhteyttä, kun ne tarvitsevat apua reklamaatiotilanteiden selvittämiseen tai neuvoja verkkokaupan palautusoikeuteen liittyvissä kysymyksissä.  Tältä osin Varpu kannustaa yrityksiä myös tutustumaan liiton sivuilta löytyvään kuluttajasuoja-tietopakettiin.

Lue lisää liiton palveluista