Jäsenyritys: testaa materiaalien ympäristövaikutusten vertailutyökalua

Tekstiili- ja muotialalla on merkittäviä ympäristövaikutuksia, joiden yritys- ja tuotekohtainen selvittäminen on kuitenkin usein haastavaa. Olisitko halukas testaamaan Suomen Tekstiili & Muoti ry:n materiaalien ympäristövaikutuksia vertailevaa työkalua?

Suomen Tekstiili & Muoti ry on laatinut jäsenyritysten käyttöön materiaalien ympäristövaikutusten kartoittamista helpottavan työkalun. Työkalun tarkoituksena on auttaa yrityksiä vertailemaan eri tekstiilimateriaalien merkittävimpiä ympäristövaikutuksia sekä arvioimaan yrityksen omien tuotteiden ja mallistojen ympäristövaikutuksia.

Yrityksen on mahdollisuus hyödyntää työkalun avulla saatuja laskelmia esimerkiksi sisäisessä päätöksenteossa materiaalivalintoihin liittyen tai vastuullisuusviestinnän tukena.

Etsimme nyt yrityksiä, jotka olisivat halukkaita testaamaan työkalun käyttöä kesän aikana ja antamaan siitä palautetta. Kehitämme työkalua yrityksiltä saadun palautteen perusteella ja julkaisemme sen jäsenyritysten käyttöön elokuussa 2019.

Ilmoittaudu materiaalien ympäristövaikutusten vertailutyökalun testaajaksi lähettämällä viestiä Satumaija Mäelle ja Hanne Mikkoselle.