Kiinnostaako maahanmuuttajien työllistäminen? Tule infotilaisuuteen 26.2.2019!

Suomen Tekstiili ja Muoti käynnistää helmikuussa Maahanmuuttajat töissä tekstiili- ja muotialalla -projektin. Monilla maahanmuuttajilla on alan osaamista, työkokemusta tai koulutusta. Haluamme auttaa työvoimaa etsiviä yrityksiä löytämään nämä tekijät.

Projekti toteutetaan yhteistyössä Startup Refugees -verkoston kanssa. Se on kartoittanut laajasti turvapaikanhakijoiden ja maahanmuuttajien osaamista. Osaamiskartoituksen on täyttänyt yhteensä noin 2000 henkilöä. Tässä joukossa on lukuisia tekstiilialan osaajia, jotka ovat erittäin kiinnostuneita työskentelystä alan yrityksissä. Osaajia voi löytyä alalle hyvin monenlaisiin tehtäviin käsityöstä ja ompelusta teolliseen työskentelyyn.

Ilmoittaudu mukaan infotilaisuuteen tästä linkistä.

Tiistaina 26.2. järjestettävässä infossa Startup Refugeesin edustajat kertovat projektista, maahanmuuttajataustaisten työntekijöiden työllistämisestä ja siitä, miten projektin rekrytointipolku toimii. Kuulet myös case-esimerkkejä yrityksistä, jotka ovat aiemmin osallistuneet vastaaviin projekteihin.

Yritykset voivat ilmoittautua mukaan projektiin heti infotilaisuudessa tai sen jälkeen verkkolomakkeella.

Tämän jälkeen Startup Refugees tekee yritysten tarpeiden mukaan esirekrytoinnin, jossa kartoitetaan ja esihaastatellaan hakijat. Sen jälkeen sopivimmat esitellään yritykselle, ja työnantaja tekee valinnan mahdollisista uusista työntekijöistä. Työllistyminen voi alkaa työharjoittelulla.

Startup Refugees ja Suomen Tekstiili & Muoti tukevat yrityksiä sopimisessa ja tarpeen mukaan käytännön asioissa. Liitto järjestää myös koulutusta suomalaisen työelämän käytännöistä projektin kautta rekrytoitaville.

Ilmoittaudu mukaan infotilaisuuteen tästä linkistä. Info järjestetään Eteläranta 10:n kokoustiloissa. Erikseen sopimalla on myös mahdollista osallistua tilaisuuteen Skypen välityksellä. Lisätietoja projektista Mari Kamajalta.

Kuva: Startup Refugees / Miikka Pirinen