Löydä tekijöitä Maahanmuuttajat töissä tekstiili- ja muotialalla -projektin kautta

Suomen Tekstiili ja Muoti toteuttaa ensi vuonna Maahanmuuttajat töissä tekstiili- ja muotialalla -projektin, jonka tavoitteena on Suomeen muuttaneiden osaamisen tunnistaminen ja hyödyntäminen jäsenyrityksissä.

Monilla maahanmuuttajilla on alan osaamista, työkokemusta tai koulutusta. Haluamme auttaa työvoimaa etsiviä yrityksiä löytämään nämä tekijät.

Projekti toteutetaan yhteistyössä Startup Refugees -verkoston kanssa. Se on kartoittanut laajasti turvapaikanhakijoiden ja maahanmuuttajien osaamista. Osaamiskartoituksen on täyttänyt yhteensä noin 2000 henkilöä. Tässä joukossa on lukuisia tekstiilialan osaajia, jotka ovat erittäin kiinnostuneita työskentelystä alan yrityksissä.

Projekti alkaa alkuvuodesta järjestettävällä tilaisuudella, joka aloittaa ensimmäisen rekrytointikierroksen. Tilaisuudessa pääset ilmoittautumaan mukaan projektiin, kuulemaan lisää maahanmuuttajataustaisten työntekijöiden työllistämisestä ja siitä, miten projektin rekrytointipolku toimii.

Mukaan ilmoittautuvien yritysten tarpeiden mukaan tehdään esirekrytointi, jossa kartoitetaan ja esihaastatellaan hakijat. Sen jälkeen sopivimmat esitellään yritykselle, ja työnantaja tekee valinnan. Työllistyminen aloitetaan työharjoittelulla.

Startup Refugees ja Suomen Tekstiili & Muoti tukevat yrityksiä sopimisessa ja tarpeen mukaan työluvan tarkistamisessa ja verokorttien toimittamisessa. Liitto järjestää myös koulutusta suomalaisen työelämän käytännöistä projektin kautta rekrytoitaville.

Aloitustilaisuuden päivämäärä varmistuu lähiaikoina. Projektista kiinnostuneet yritykset voivat jo ilmoittautua alustavasti mukaan tai kysyä lisätietoja Mari Kamajalta.