Saimaa Wool Oy

Saimaa Wool is a startup member at Finnish Textile & Fashion.

Saimaa Wool – Unique by nature

Our mission is to fight against disposable culture and to lead everyone seeking authenticity to sustainable wool, refined by northern nature. All our wool is fully traceable: we buy it straight from farms familiar to us.

We believe good things are made to last through time. That’s why we want to make something you don’t throw out after wearing it once or twice. Firstly, because you don’t have to and secondly because you never want to.

 

Tietoa yrityksestä

Saimaa Wool on vuonna 2021 perustettu suomalainen villakangasta ja -lankaa tuottava yritys Juvalta. Sen ovat perustaneet Hanna Niskanen ja Katri Schadewitz.

Saimaa Wool lanseeraa Scandinavian tweed by Saimaa Woolin villakankaan, jonka raaka-aineena käytetään suomenlampaan ja muiden pohjoisten lammasrotujen villaa. Näissä karuissa oloissa on syntynyt jotakin ikiaikaisen voimallista – aitoa ja alkuperäistä: tuhansien vuosien saatossa alkuperäisrotujen villa on jalostunut täysin omanlaisekseen, erityisen pehmeäksi ja kestäväksi. Saimaa Wool on ensimmäisenä yrityksenä ryhtynyt valmistamaan villakangasta näistä roduista.

Eläinten hyvinvointi on oleellinen osa Saimaa Woolin arvoja. Ennen Saimaa Woolin perustamista Hanna toimi luomulampurina, joten hän tuntee lampaat, villan ja sen ominaisuudet. Noina aikoina syntyi myös laaja lampurien yhteistyöverkosto. Ostamme kankaissa käytetyn villan suoraan lampureilta ja tiedämme, miltä tiloilta villa tulee. Saimaa Woolin tuottama villakangas on siis ainutlaatuista paitsi ominaisuuksiltaan ja alkuperältään myös jäljitettävyydeltään.

Saimaa Woolin missiona on taistella kertakäyttökulttuuria vastaan. Haluamme tarjota slow & sustainable fashion -teollisuudelle ylivertaisen materiaalin, joka lunastaa sille kuuluvan paikkansa vaateteollisuuden ykkösvalintana ja löytää tiensä aitoutta ja pysyvyyttä etsivän kuluttajan vaatekaappiin. Vastuullisuus ja kestävyys ovat toimintamme kulmakiviä. Siksi haluamme luoda jotakin, josta et halua koskaan luopua – koska ei tarvitse, ja koska et halua.

Check out these member companies as well