Saimaa Wool Oy

Saimaa Wool on tuonut markkinoille kudotun Scandinavian tweed by Saimaa Wool villakankaan. Tämä villakangas on ainutlaatuinen ominaisuuksiltaan ja jäljitettävyydeltään. Se on ensimmäinen villakangas, joka valmistetaan pohjoisten lammasrotujen villasta ja jonka raaka-aineena käytetty villa ostetaan suoraan lammastiloilta.

 

Tietoa yrityksestä

Saimaa Wool on vuonna 2021 perustettu suomalainen villakangasta ja -lankaa tuottava yritys Juvalta. Sen ovat perustaneet Hanna Niskanen ja Katri Schadewitz.

Saimaa Wool lanseeraa Scandinavian tweed by Saimaa Woolin villakankaan, jonka raaka-aineena käytetään suomenlampaan ja muiden pohjoisten lammasrotujen villaa. Näissä karuissa oloissa on syntynyt jotakin ikiaikaisen voimallista – aitoa ja alkuperäistä: tuhansien vuosien saatossa alkuperäisrotujen villa on jalostunut täysin omanlaisekseen, erityisen pehmeäksi ja kestäväksi. Saimaa Wool on ensimmäisenä yrityksenä ryhtynyt valmistamaan villakangasta näistä roduista.

Eläinten hyvinvointi on oleellinen osa Saimaa Woolin arvoja. Ennen Saimaa Woolin perustamista Hanna toimi luomulampurina, joten hän tuntee lampaat, villan ja sen ominaisuudet. Noina aikoina syntyi myös laaja lampurien yhteistyöverkosto. Ostamme kankaissa käytetyn villan suoraan lampureilta ja tiedämme, miltä tiloilta villa tulee. Saimaa Woolin tuottama villakangas on siis ainutlaatuista paitsi ominaisuuksiltaan ja alkuperältään myös jäljitettävyydeltään.

Saimaa Woolin missiona on taistella kertakäyttökulttuuria vastaan. Haluamme tarjota slow & sustainable fashion -teollisuudelle ylivertaisen materiaalin, joka lunastaa sille kuuluvan paikkansa vaateteollisuuden ykkösvalintana ja löytää tiensä aitoutta ja pysyvyyttä etsivän kuluttajan vaatekaappiin. Vastuullisuus ja kestävyys ovat toimintamme kulmakiviä. Siksi haluamme luoda jotakin, josta et halua koskaan luopua – koska ei tarvitse, ja koska et halua.

Tutustu myös näihin jäsenyrityksiin