Fab is back!

Tekstiiliä on kaikkialla puolustusvoimien varusteista äitiyspakkauksen sisältöön. Muoti taas tulkitsee taiteen tavoin sitä, mitä yhteiskunnassa on kulloinkin käsillä. Fab on viettänyt viime vuoden luovalla tauolla, mutta olemme palanneet kirjoituspöydän ääreen ja ensimmäinen juttu näkee pian päivänvalon!

Julkaisemme neliosaisen juttusarjan, joka raottaa näkökulmia alamme ilmiöihin ja kertoo myös sen kansainvälisestä kasvupotentiaalista. Sukellamme taidolla räätälöityjen luotiliivien maailmaan; pohdimme ovatko tulevaisuudessa äitiyspakkauksen vaatteet kierrätettyjä; seuraamme poistotekstiilin matkaa takaisin lempivaatteeksi ja kysymme uteliaina: missä mennään älytekstiileiden kehityksessä ja kuinka kaukana olemme älykkäistä vaatekaapeista – tai sen sisällöstä. 

Tekstiili- ja muotiala on uuden äärellä niin Suomessa kuin globaalisti. Vastuullisuus ja digitaalisuus luovat mahdollisuuksia koko arvoketjun mitalle. Yritykset ovat jo esimerkillään ja innovaatioillaan näyttäneet, miten ne tarttuvat käsillä oleviin mahdollisuuksiin. Lukemalla Fabia saat kiikarit tekstiili- ja muotialan tulevaisuuteen. 

Tervetuloa takaisin Fabin ääreen. Antoisia lukuhetkiä! 

Kirjoittaja Anni Leiponen on Suomen Tekstiili & Muodin viestinnän asiantuntija sekä Fabin päätoimittaja. Risut, ruusut ja juttuvinkit ovat tervetulleita.

Fab on Suomen Tekstiili & Muoti ry:n julkaisema ratkaisukeskeinen media jo vuodesta 2017. Fab antaa äänen tekstiili- ja muotialalle, rohkeasti ja tulevaisuuteen katsovasti.

Lue seuraavaksi

22.02.2023

Taidolla räätälöityä turvaa

16.02.2023
,

Älyvapaat vaatekaappimme – miksi älytekstiilien läpimurto yhä odottaa?

14.02.2023
,

Äitiyspakkaus on Suomen kuuluisimpia keksintöjä – miten siitä saadaan kestävämpi?

Löydä ratkaisut

Pidä ajatuksesi ajan tasalla, tilaa Suomen Tekstiili & Muodin uutiskirje

Lähetämme sähköpostiisi Suomen Tekstiili & Muodin uutiskirjeen, josta voit lukea tuoreimmat Fab-artikkelit.

Siirry tilaamaan