Lidewij Edelkoort: Tämä on paras aika olla tekstiilialalla

Lidewij Edelkoort on yksi maailman tunnetuimmista trendiennustajista ja alan edelläkävijä. Suomeen hänet toi Aalto-Yliopiston Textile Summit, jota hän on ollut laittamassa alulle. Kysyimme Edelkoortilta, mitä tekstiilialalla kannattaa juuri nyt seurata.

”Meidän tulee puhua tekstiileistä. Nykyihmiset ovat etääntyneet tekstiileistä ja ymmärrys tekstiilien moninaisuudesta on hukassa. Useinkaan ihmiset eivät ajattele pukemansa paidan olevan tekstiiliä tai he eivät tiedä missä ja mistä se on valmistettu. Se on vain pelkkä paita”, Li Edelkoort napauttaa.

”Toivon, että tekstiileistä puhumalla saamme ihmiset ymmärtämään, mitä tekstiilit ovat, mikä niiden rooli on yhteiskunnassa ja mikä voima tekstiileillä on vaikuttaa ympäristöön,” Edelkoort sanoo.

Edelkoortin mukaan tämä on vuosikymmeniin paras aika olla mukana tekstiilialalla. Ala laajenee ja vaikuttamis- ja muutosmahdollisuuksia on paljon.

Hän nostaa esiin kolme kiinnostavaa kehityskulkua: Ensinnäkin uusien materiaalien raaka-aineita haetaan luonnosta ja valmistetaan luontoa imitoiden. Samoin tekstiilien värjäyksessä käytetään luonnonvärejä, värjäys muuttuu ympäristöystävällisemmäksi ja väreillä voidaan myös luoda luonnon muotoja ja tekstuureja.

Kolmanneksi muttei suinkaan vähäisimmäksi hän nostaa sen, miten tulevaisuuden tekijät ottavat aikaa suunnitteluun, hidastavat prosesseja ylituotannon vähentämiseksi ja panostavat uniikkiuteen ja tarkkaa valmistukseen.

Edelkoort vinkkaa kolmesta eri yrityksestä, joiden toimintamalleista kannattaa ottaa oppia.

Lue seuraavaksi

30.4.2024

Kasvivärit kaipaavat vauhdittajakseen vahvoja brändejä

18.9.2023

Edelläkävijät ovat voittajia datan hyödyntämisessä

5.9.2023
,

Vastuullinen & vastustamaton 3D

Löydä ratkaisut

Pidä ajatuksesi ajan tasalla, tilaa Suomen Tekstiili & Muodin uutiskirje

Lähetämme sähköpostiisi Suomen Tekstiili & Muodin uutiskirjeen, josta voit lukea tuoreimmat Fab-artikkelit.

Siirry tilaamaan