Yhdessä ekologista: kierrätysmateriaalit yhdistävät

Mitä yhteistä on Nansolla, Makialla, Billebeinolla, Pura Finlandilla, Mainiolla ja Hylkeellä?

Kaikki ovat toki suomalaisia vaatemerkkejä, mutta ne kaikki ovat myös ­tehneet yhteistyömalliston Pure Wasten kanssa. Suomalaisen Pure Wasten kankaat, langat ja tuotteet ovat kierrätetyistä ­materiaaleista tehtyjä, ja jo 90 % sen liikevaihdosta koostuu myynnistä muille ­brändeille.

Eettisten ja ­ekologisten ­mallistojen suosio näkyy myös Pure ­Wasten tuloksessa: liikevaihdon odotetaan nousevan viime ­vuoden 2,2 miljoonasta ­eurosta tänä vuonna noin 4 miljoonaan. Ja koko kasvu on tullut Suomessa ilman sijoittajien panostusta.

Pure Wasten pääraaka-aine on tekstiiliteollisuuden leikkuujäte, mutta sen lisäksi yritys julkisti äskettäin Suomen ensimmäisen vaatemalliston, jonka valmistuksessa on hyödynnetty loppuun käytettyjä ja pois heitettyjä tekstiilejä. Pure Waste suunnittelee jatkossa tuovansa Suomeen tekstiilituotantoa, jossa hyödynnetään täällä kuluttajilta syntyvää poistotekstiiliä.

Lue lisää poistotekstiilimallistosta Suomen Tekstiili & Muoti ry:n sivuilta.

Kuva: Nanson ja Pure Wasten yhteistyömallisto

Artikkeli on julkaistu alun perin marraskuussa 2019 Fab-lehden 5. numerossa.

Lue seuraavaksi

,

Tyhmä kysymys: Miten yritys voi kertoa vastuullisuudesta niin, että kuluttaja kiinnostuisi?

,

Metsä Group satsaa tekstiilikuituun

Ytimessä: Finarten palvelut jakamistalouden hengessä

Löydä ratkaisut

Pidä ajatuksesi ajan tasalla, tilaa Fab-viisaudet

Lähetämme sähköpostiisi Fabin tärkeimmät poiminnat kerran kvartaalissa. Fab-viisaudet ovat kiikarisi tekstiili- ja muotialan tulevaisuuteen.

Siirry tilaamaan