Pehmeitä unia! Näistä on Joutsenen untuvapeitto tehty

Joutsenen ­markkinointipäällikkö Tuomas Laine kertoo ­Syli-peiton tarinan.

1. Vastuullisuus

Joutsenen hankinta­puolen ihmiset ovat olleet talossa 30 vuotta ja tuntevat läpikotaisin untuvan ja tavarantoimittajat. Emme osta keneltäkään, jota emme henkilökohtaisesti ­tunne, ja käymme ­säännöllisesti ­maatiloilla. Näillä tiloilla linnut saavat laiduntaa ja syödä vapaasti.”

2. Täyte

”Täytteessä on 90 % pehmeää untuvaa ja 10 % pientä höyhentä, jotka ovat ruoka­teollisuuden sivu­tuotetta. Ankan ja hanhen untuvat ­tulevat pääosin ­Ranskasta, mutta myös muualta EU:sta ja niin paljon kuin mahdollista ­Suomesta.”

3. Kangas

“Kangas on puuvilla­perkaalia, josta tehdään untuva­tiivis kalanterointi­menetelmällä eli teollisesti mankeloi­malla. ­Untuvapeiton kahina ­tulee juuri kalanteroinnista, kun kankaasta tulee tiivistä. Syli-­peittojen lankatiheys on erittäin korkea 330, mikä tekee kankaasta pehmeän ja kiiltävän.”

4. Tuotanto

”Peitot valmistetaan tehtaallamme Riihimäellä. ­Jotta peitot sopivat myös ­allergikoille ja ­astmaatikoille, poistamme esipestystä untuvasta vielä pölyt, pesemme uudestaan ja kuumennamme 125 asteessa. Pesu parantaa untuvan laatua ja se palautuu muotoonsa nopeammin.”

 

Juttu on julkaistu alun perin Fab-lehdessä marraskuussa 2019.

Lue seuraavaksi

28.2.2024

Tiukan paikan tekstiileillä vihreämpiä ratkaisuja

30.1.2024

Nyt kunnianhimoa brändäykseen!

5.12.2023

Brändi: Identiteetin rakentajasta toiminnan alustaksi

Löydä ratkaisut

Pidä ajatuksesi ajan tasalla, tilaa Suomen Tekstiili & Muodin uutiskirje

Lähetämme sähköpostiisi Suomen Tekstiili & Muodin uutiskirjeen, josta voit lukea tuoreimmat Fab-artikkelit.

Siirry tilaamaan