Ytimessä Orneule: ”Valttikortteina paikallinen ja joustava tuotanto”

Orivedellä surisee viidenkymmentä neuloskonetta. Yksi kone tuottaa puuvillaneulosta, toisesta tulee merinovillaista ja kolmannesta viillonkestävää Cutlonia. Neuleiden takana on Orneule Oy, joka kehittää neulosmateriaaleja yhdessä asiakkaidensa kanssa.

Toisessa polvessa neulomoa pyörittävä toimitusjohtaja Jyrki Uotila on nähnyt tekstiiliteollisuuden monet vaiheet. Uotila jakaa Ytimessä-sarjassa yrityksensä keskeiset opit ja ratkaisut matkan varrelta.

Asiakkaiden tarpeisiin tartutaan. ”Orneuleella on valmis laaja valikoima mutta asiakkaan erityistoiveet voidaan huomioida nopeastikin”, kertoo toimitusjohtaja Jyrki Uotila.

Asiakkaan tarpeista lähtien mallistoon on tuotu esimerkiksi kierrätysmateriaalit ja muita ekologisia vaihtoehtoja. ”Uusien neulosten testimallit syntyvät nopeasti omassa neulomossa”, Uotila kertoo.

Orneuleen Jyrki Uotila jakaa yrityksensä keskeiset opit ja ratkaisut matkan varrelta.

Mikä on yrityksenne salaisuus?

Tarjoamme lähituotannon mahdollisuuden suomalaiselle vaatetusteollisuudelle.

Uskomme Suomessa toimimiseen ja valmistamme kaiken tehtaallamme Orivedellä. Pystymme kehittämään tuotteitamme jatkuvasti ja nopeastikin yhteistyössä kumppaneidemme kanssa.

Mikä teissä on yllättävää?

Se, että Suomessa todella on pyörökoneneulomo, joka valmistaa neulosmateriaaleja vaatetuskäyttöön ja että neulokset on vielä värjättykin Suomessa. Tämä yllättää monet ja kehotamme kaikkia tarttumaan mahdollisuuteen.

Mikä on valttikorttinne, jolla menestytte vielä 20 vuoden päästä?

Valttikorttimme on paikallinen tuotanto, joustava toiminta ja tuotekehitys. Suomessa asiakkaamme ovat lähellä. Meille on helppo tulla vaikka piipahtamaan. Vastaamme ajan vaatimuksiin ja ennustamme tulevaa. Tämän hetken teemoina ekologisuus, kierrätys ja vastuullisuus.

Näkemykset alan kasvuun? Miten se tehdään?

Palautetaan kotimaisen työn arvostus. Katsotaan ensin lähiratkaisut, ne voivat monessa tapauksessa olla kokonaisedullisempia, ekologisempia ja eettisempiä.  Tuotantoketju muodostuu myös helpommin hallittavaksi.

 

Orneule on Orivedellä toimiva neuleyritys. Se työllistää 26 henkilöä. Liikevaihto vuonna 2019 oli 4,7 miljoonaa euroa. Yritys on perustettu vuonna 1978 ja sen keskeisinä henkilöinä toimivat toimitusjohtaja Jyrki Uotila ja myyntipäällikkö Timo Uotila.

www.orneule.fi
Facebook: @orneule
LinkedIn

 

Ytimessä on Fablehti.fi:n uusi juttusarja, jossa tekstiili- ja muotialan yritykset jakavat yrityksensä keskeiset opit ja ratkaisut matkan varrelta.

Teksti ja kuvat: Milla Vainio

 

 

Lue seuraavaksi

,

Urheilu on muodissa

28.5.2024

Suunnittelijasta brändiksi – moduulivaatteista tunnetulle Sofia Ilmoselle oma yritys on opettanut kärsivällisyyttä

28.2.2024

Tiukan paikan tekstiileillä vihreämpiä ratkaisuja

Löydä ratkaisut

Pidä ajatuksesi ajan tasalla, tilaa Suomen Tekstiili & Muodin uutiskirje

Lähetämme sähköpostiisi Suomen Tekstiili & Muodin uutiskirjeen, josta voit lukea tuoreimmat Fab-artikkelit.

Siirry tilaamaan