LAB-ammattikorkeakoulu

LAB-ammattikorkeakoulu on Suomen Tekstiili & Muoti ry:n kumppanijäsen.

LAB-ammattikorkeakoulu on työelämän innovaatiokorkeakoulu, joka toimii Lahdessa, Lappeenrannassa ja verkossa. LABin vahvuuksia ovat kiertotalous, design, innovaatiot ja hyvinvointi. LABissa voit opiskella muoti- ja vaatetusteollisuuden ammattilaiseksi puettavan muotoilun koulutusohjelmassa, johon sisältyy laaja-alaisesti sekä perinteinen vaatesuunnittelu ja muoti, että uudet innovatiiviset asusteet ja konseptit.

Lahden kampuksella opiskelet puettavaa muotoilua luovassa ja nykyaikaisessa ympäristössä. Kestävä kehitys on opinnoissasi keskeisessä roolissa. Opintoihisi kuuluu myös erilaisia yritysyhteistöitä ja tutkimusprojekteja, ja pääset luomaan työelämäyhteyksiä jo opiskeluaikana. Uudistamme työelämää paremmaksi kouluttamalla vastuullisesti ajattelevia ja kestävää kehitystä edistäviä osaajia. Meiltä saat opiskelun ja työn parhaat puolet samasta paikasta. Puettavaa muotoilua opiskelleena muotoilijana osaat suunnitella ja kehittää kaupallisesti, funktionaalisesti, eettisesti ja ekologisesti korkeatasoisia mallistokonsepteja ja tuotteita.

Tutustu meneillään oleviin tekstiili- ja muotialan hankkeisiin:

Digital & Sustainable Fashion Showroomissa kartoitetaan ja kehitetään yritysten digitaalisia ratkaisuja liiketoiminnan vauhdittamisen ja vastuullisuuden edistämiseksi:

LAB on tutkimusorganisaatiossa mukana Telaketju -verkostossa ja Business Finlandin rahoittamassa Telavalue -hankkeessa.

LABin TKI-julkaisuja:

Opas kiertotalouden mukaiseen vaatesuunnitteluun

KISU — Muotoilijan opas

Photo: Sanna Henttonen