Suomalainen tekstiili- ja muotiala kansainvälisessä vertailussa

Tältä sivulta löydät tietoa suomalaisesta tekstiili- ja muotialasta kansainvälisessä vertailussa. Tiedot perustuvat Eurostatin tilastoihin.

Tekstiiliala

Tekstiilialan tilastoihin sisältyvät yritykset, jotka ovat rekisteröityneet toimialaluokkaan 13 eli Tekstiilien valmistus. Alan tuotteisiin kuuluvat muun muassa kankaat ja neulokset, sisustustekstiilit ja matot, kuitukankaat, teollisuustekstiilit ja pressut. Lisäksi tekstiilialaan kuuluu tekstiilien värjäys, viimeistys ja brodeeraus.

Tekstiilialan suurimpia suomalaisia yrityksiä ovat muun muassa Suominen Kuitukankaat Oy, Ahlström-Munksjö ja Novita Oy.

Alla olevissa kuvioissa tarkastellaan alan liikevaihtoa eri maissa. Kuviot voi klikata katsottavaksi koko näytöllä oikean alakulman nuolinäppäimestä.

Tekstiilialan liikevaihto Euroopassa

Vaateala

Vaatealan tilastoihin sisältyvät yritykset, jotka ovat rekisteröityneet toimialaluokkaan 14 Vaatteiden valmistus. Alan tuotteisiin kuuluvat muun muassa naisten, miesten ja lasten vaatteet, asusteet, urheiluvaatteet sekä sukat ja alusvaatteet. Lisäksi vaatealaan kuuluvat työvaatteet.

Vaatealan suurimpia suomalaisia yrityksiä ovat muun muassa Luhta, Marimekko, Reima ja Image Wear.

Vaatealan liikevaihto Euroopassa

 

 

Globaali vaatemarkkina

Vaatteiden ja jalkineiden kokonmaismarkkina globaalisti oli vuonna 2020 noin 1,4 miljardia USD. Ennen koronakriisiä markkina oli noin 1,7 miljardia USD, joten koronakriisi laski kulutusta viidenneksellä.

Sanna Vassinen

Asiantuntija, tilastot (perhevapaan sijainen)

+358 50 538 2032
sanna.vassinen@stjm.fi