Tekstiili- ja muotiala Euroopassa

Tältä sivulta löydät tietoa tekstiili- ja muotialan tilastoista Euroopassa. Tiedot perustuvat Eurostatin tilastoihin.

Tekstiili- ja vaateala EU maissa yhteensä vuonna 2020

Tekstiiliala

Tekstiilialan tilastoihin sisältyvät yritykset, jotka ovat rekisteröityneet toimialaluokkaan 13 eli Tekstiilien valmistus. Alan tuotteisiin kuuluvat muun muassa kankaat ja neulokset, sisustustekstiilit ja matot, kuitukankaat, teollisuustekstiilit ja pressut. Lisäksi tekstiilialaan kuuluu tekstiilien värjäys, viimeistys ja brodeeraus. Tekstiilialan suurimpia suomalaisia yrityksiä ovat muun muassa Suominen Kuitukankaat Oy, Ahlström-Munksjö ja Novita Oy.

Alla olevissa kuvioissa tarkastellaan alan liikevaihtoa sekä henkilöstön ja yritysten määrää eri Euroopan maissa. Kuviot voi klikata katsottavaksi koko näytöllä oikean alakulman nuolinäppäimestä.

Tekstiilialan liikevaihto Euroopassa

Tekstiilialan henkilöstön määrä eri Euroopan maissa

Tekstiilialan yritysten määrä eri Euroopan maissa

Vaateala

Vaatealan tilastoihin sisältyvät yritykset, jotka ovat rekisteröityneet toimialaluokkaan 14 Vaatteiden valmistus. Alan tuotteisiin kuuluvat muun muassa naisten, miesten ja lasten vaatteet, asusteet, urheiluvaatteet sekä sukat ja alusvaatteet. Lisäksi vaatealaan kuuluvat työvaatteet. Vaatealan suurimpia suomalaisia yrityksiä ovat muun muassa Luhta, Marimekko, Reima ja Image Wear.

Vaatealan liikevaihto Euroopassa

Vaatealan henkilöstön määrä eri Euroopan maissa

Vaatealan yritysten määrä eri Euroopan maissa

Globaali vaatemarkkina

Vaatteiden ja jalkineiden kokonmaismarkkina globaalisti oli vuonna 2020 noin 1 400 miljardia USD. Ennen koronakriisiä markkina oli noin 1 700 miljardia USD, joten koronakriisi laski kulutusta viidenneksellä.

Mihail Tchitcherin

Johtava asiantuntija, viestintä & yhteiskuntasuhteet

+358 40 515 1137
mihail.tchitcherin@stjm.fi