Tex-Inno ry – tukea tekstiili- ja muotialan kehittämiseen

Tex-Inno ry on vuonna 1942 perustettu yhdistys, joka tukee Kommerserådet F. Feirings stipendiefond -rahaston kautta stipendein tekstiili- ja vaatealan oppilaitoksia, tutkimusta, toimialan kehittämistä sekä muuta toimialaa ja sen yrityksiä hyödyttävää toimintaa. Yhdistyksen jäseniä ovat Suomen Tekstiili ja Muoti ry, Novita Oy ja Valmet Oyj.

Tex-Inno ry:n hallitus päättää vuosittain stipendien myöntämisestä, jaettavasta summasta, kohderyhmistä sekä stipendihaun teemoista. Yleensä stipendien hakuaika on syksyisin elokuusta lokakuuhun. Viime vuosina jaettuja stipendejä on kohdistettu suomalaisten korkeakoulujen opiskelijoille tekstiili- ja muotialan kehitystä ja kasvua tukeviin opinnäytetöihin.

Tex-Innon hallituksen puheenjohtajana toimii kaudella 2024–2025 Suomen Tekstiili ja Muodin toimitusjohtaja Marja-Liisa Niinikoski. Hallituksen muita jäseniä ovat Daniela Yrjö-Koskinen Novitalta ja Sami Remmi Valmetilta.

Stipendien yleiset ehdot

  • Stipendiavustusta voi hakea vain aloitettavaan (opinnäyte)työhön, ei takautuvasti.
  • Tex-Innon hallitus käsittelee ja päättää avustuksien saajat kokouksessaan nimettöminä. Hakemuksia arvioidaan erityisesti niiden vaikuttavuuden ja hyödynnettävyyden, innovatiivisuuden ja kehittävän otteen, näkökulman tuoreuden sekä työelämälähtöisyyden näkökulmista.
  • Avustusta ei voi käyttää toimitilavuokriin eikä perustyövälineisiin, kuten tietokoneisiin tai kännyköihin. Mikäli (opinnäyte)työ ei toteudu tai stipendin ehtoja ei täytetä, yhdistys on oikeutettu perimään apurahan takaisin.
  • Avustuksesta 60 % maksetaan heti päätöksenteon jälkeen. Loput 40 % maksetaan, kun avustuksen saaja on saanut (opinnäyte)työnsä valmiiksi ja toimittanut sen sekä selvityksen stipendin käytöstä Tex-Innolle.
  • Tex-Innon hallitus päättää muista mahdollisista ehdoista ja rajauksista vuosittain.

Tuettuja opinnäytetöitä

Tex-Inno ry on tukenut viime vuosina muun muassa seuraavia opinnäytetöitä:

Auri Kohola

Asiantuntija, osaaminen & vetovoima

+358 40 823 9803
auri.kohola@stjm.fi