Tekstiiliä on kaikkialla!

Tekstiilistä on moneksi. Tekstiilejä käytetään paljon muuhunkin kuin vaatteisiin ja sisustustuotteisiin: niitä valmistetaan myös teollisuuteen, rakentamiseen, kulkuvälineisiin, terveydenhuoltoon ja työvaatteiksi.

Tekstiiliä ovat esimerkiksi t-paidat ja tyynyliinat, mutta myös helikopterien laskeutumisverkot, meikinpoistoliinat ja kuplahallit. Tekstiiliä on yllättävissäkin paikoissa: tekstiili tuo keveyttä ja lujuutta autojen rakenteiden komposiitteihin, ja tuulivoimaloissa tekstiiliä käytetään lapojen komposiiteissa.

Alan innovaatiot tarjoavat huimia tulevaisuuden mahdollisuuksia. Suomessa kehitetään esimerkiksi entistä ympäristöystävällisempiä tekstiilimateriaaleja ja otetaan käyttöön uusia kiertotalouden ja vastuullisuuden malleja.

Käyttöön tulee uusia innovaatioita, materiaaleja ja toimintamalleja. Vastuullisuus ja kiertotalous lisäävät koko ajan merkitystään. Teknologiaa ja tekstiilejä yhdistävät älytekstiilit avaavat uusia käyttötapoja tekstiilille mm. lääketieteessä ja rakennusalalla. Uudistuminen tarjoaa mahdollisuuksia menestykseen ja kasvuun.

Jäseniä yhdistää tekstiilimateriaali

Suomen Tekstiili & Muoti edustaa alaa laajasti. Jäsenistössämme on esimerkiksi teollisuustuotteiden valmistajia, design-yrityksiä ja alan palveluita. Osa yrityksistä työllistää satoja henkilöitä tehtaissaan Suomessa, osa jäsenistä on parin hengen yrityksiä. Näitä erilaisia yrityksiä yhdistää innostus muuntautumiskykyiseen tekstiilimateriaaliin, josta on moneksi.

Tarjoamme jäsenyrityksille erilaisia palveluita, tilaisuuksia ja verkostoitumista. Liiton jäseniksi voivat hakea tekstiili-, vaate- ja muotialan yritykset. Lue lisää jäsenyydestä ja liiton palveluista täältä.

Tutustu alan tietoihin ja tilastoihin täältä

Lue lisää tekstiili- ja muotialasta

Tiedätkö mitä kaikkea esimerkiksi vaatteen valmistus pitää sisällään? Vaatteen ompelu on vasta ketjun viimeisiä työvaiheita. Sitä ennen täytyy kasvattaa tai valmistaa kuidut, valmistaa lanka, tuottaa neulos tai kangas, sekä värjätä ja käsitellä se. Lue alta lisää!

Vaatteen pitkä matka raaka-aineesta kuluttajalle