Miten tekstiili- ja vaatealalla menee Suomessa?

Tältä sivulta löydät ajankohtaiset tilastot alan taloustilanteesta. Tiedot perustuvat Tilastokeskuksen Teollisuuden liikevaihtokuvaajaan sekä Yritysten rakenne- ja tilinpäätöstilastoon.

Tekstiiliala Suomessa

Mitä tekstiilialaan sisältyy?

Tekstiilialan tilastoihin sisältyvät yritykset, jotka ovat rekisteröityneet toimialaluokkaan 13 Tekstiilien valmistus. Alan tuotteisiin kuuluvat muun muassa kankaat ja neulokset, sisustustekstiilit ja matot, kuitukankaat, teollisuustekstiilit ja pressut. Lisäksi tekstiilialaan kuuluu tekstiilien värjäys, viimeistys ja brodeeraus. Tekstiilialan suurimpia suomalaisia yrityksiä ovat muun muassa Suominen Kuitukankaat Oy, Ahlström-Munksjö ja Novita Oy.

Tekstiilialan liikevaihdon kehitys

Tekstiilialan vientiliikevaihto & kotimaan liikevaihto

Vaateala Suomessa

Mitä vaatealaan sisältyy?

Vaatealan tilastoihin sisältyvät yritykset, jotka ovat rekisteröityneet toimialaluokkaan 14 Vaatteiden valmistus. Alan tuotteisiin kuuluvat muun muassa naisten, miesten ja lasten vaatteet, asusteet, urheiluvaatteet sekä sukat ja alusvaatteet. Lisäksi vaatealaan kuuluu työvaatteet. Vaatealan suurimpia suomalaisia yrityksiä ovat muun muassa Luhta, Marimekko, Reima ja Image Wear.

Vaatealan liikevaihdon kehitys

Vaatealan vientiliikevaihto & kotimaan liikevaihto