Tilastoja Suomen Tekstiili & Muoti ry:stä ja sen jäsenistä

Suomen Tekstiili & Muoti ry on alan yritysten kasvava verkosto ja vahva vaikuttaja.

Suomen Tekstiili & Muoti ry:n jäsenistö

Suomen Tekstiili & Muoti ry:n varsinaisten jäsenten osuus alan liikevaihdosta Suomessa on lähes 70 prosenttia tekstiilien valmistuksen toimialalla ja yli 90 prosenttia vaatteiden valmistuksen toimialalla. Tieto perustuu Tilastokeskuksen Yritysten rakenne- ja tilinpäätöstilaston tietoihin 2021.

Täältä löydät erilaisia tilastoja jäsenyrityksistämme ja sivun lopussa on jäsenille suunnattujen kyselyiden tuloksia. Erilaisilla kyselyillä saamme arvokasta tietoa jäsenistämme ja heidän kuulumisista. Käytämme vastauksia vaikuttamistyön tukena sekä toimintamme suunnittelussa ja kehittämisessä.

Millaisia jäseniä liitolla on?

Liiton jäsenistö on monipuolinen niin tuotteiltaan kuin liiketoimintamalleiltaan. Liiton jäsenistöön kuuluu kaiken kokoisia yrityksiä: vastaperustettuja yhden hengen yrityksiä sekä teollisia toimijoita, jotka työllistävä satoja henkilöitä. Osa yrityksistä toimii kuluttajamarkkinoilla, osa valmistaa tai valmistuttaa B2B-tuotteita.

Jäsenyrityksistä puolet valmistaa tai valmistuttaa vaatteita ja asusteita. Muita vahvoja toiminta-alueita ovat tekniset ja terveydenhuollon tekstiilit sekä sisustustekstiilit.

Liiton jäsenyritykset työllistävät Suomessa noin 5000 tekstiilin ja muodin ammattilaista ja tekevät 1,59 miljardia euroa liikevaihtoa (tiedot 2021).

Suomen Tekstiili & Muoti ry:llä on varsinaisia jäseniä, startup-jäseniä ja kumppanijäseniä. Liitossa on mukana 240 alan suomalaista  yritystä.

Jäsenyrityksistä puolet on alle 10 henkilöä työllistäviä yrityksiä. 5000 henkilöstä yli 70 prosenttia työskentelee vaatteiden ja asusteiden sekä teknisten ja terveydenhuollon tekstiilien parissa.

Jäsenyritysten liikevaihto on yhteensä 1,59 mrd.€, josta teknisten ja terveydenhuollon tekstiilien sekä vaate- ja asustealan yritykset muodostavat suurimman osan.

Jäsenyrityksille suunnattujen kyselyiden tuloksia

 • Yrityskysely 2022 - marraskuu

  Yrityskysely 2022-11.pdf

  Lataa
 • Digikysely 2022 - syyskuu

  Digikysely 2022 tulokset.pdf

  Lataa
 • Yrityskysely 2022 - huhtikuu

  Yrityskysely 2022-4.pdf

  Lataa
 • Tekstiili- ja muotialan osaamiskartoitus 2022 - maaliskuu

  Tekstiili- ja muotialan osaamiskartoitus 2022.pdf

  Lataa
 • Yrityskysely 2022 - tammikuu

  Yrityskysely 2022-1.pdf

  Lataa
 • Yrityskysely 2021 - syyskuu

  Yrityskysely 2021-9.pdf

  Lataa
 • Yrityskysely 2021 - helmikuu

  Yrityskysely 2021-2.pdf

  Lataa
Tietoa jäsenyydestä

Tervetuloa Suomen vahvimpaan ja vaikuttavimpaan tekstiili- ja muotialan yritysten järjestöön!

Tule jäseneksi