Tilastoja Suomen Tekstiili & Muoti ry:stä ja sen jäsenistä

Suomen Tekstiili & Muoti ry on alan yritysten kasvava verkosto ja vahva vaikuttaja.

Suomen Tekstiili & Muoti ry:n jäsenistö kattaa 92 % alan liikevaihdosta Suomessa

Suomen Tekstiili & Muoti ry:n jäsenyritysten osuus alan liikevaihdosta Suomessa on 92 % sekä tekstiilien valmistuksen että vaatteiden valmistuksen toimialalla. Tieto perustuu Tilastokeskuksen Yritysten rakenne- ja tilinpäätöstilaston tietoihin 2020.

Millaisia jäseniä liitolla on?

Liiton jäsenistö on monipuolinen niin tuotteiltaan kuin liiketoimintamalleiltaan. Liiton jäsenistöön kuuluu kaiken kokoisia yrityksiä: vastaperustettuja yhden hengen yrityksiä ja teollisia toimijoita jotka työllistävä satoja henkilöitä.  Osa yrityksistä toimii kuluttajamarkkinoilla, osa valmistaa tai valmistuttaa B2B-tuotteita.

Jäsenyrityksistä puolet valmistaa tai valmistuttaa vaatteita ja asusteita. Muita vahvoja toiminta-alueita ovat tekniset & terveydenhuollon tekstiilit, suoja- ja työvaatteet sekä sisustustekstiilit.

Liiton jäsenyritykset työllistävät Suomessa yli 4 700 tekstiilin ja muodin ammattilaista ja tekevät 1,4 miljardia euroa liikevaihtoa (tiedot 2020).

Suomen Tekstiili & Muoti ry:llä on varsinaisia jäseniä ja kumppanijäseniä. Liitossa on mukana yli 200 alan suomalaista  yritystä.

Tietoa jäsenyydestä

Tervetuloa Suomen vahvimpaan ja vaikuttavimpaan tekstiili- ja muotialan yritysten järjestöön!

Tule jäseneksi