IPR-oikeudet

Yrityksen brändin ja tuotteiden suojaaminen tekijänoikeuksien, tavaramerkkien, patenttien ja muiden IPR-oikeuksien avulla on osa tämän päivän liiketoimintaa.

IPR= Intellectual Property Rights eli immateriaalioikeudet / aineettomat oikeudet

Rekisteröidyt oikeudet antavat yritykselle mahdollisuuden puuttua tehokkaasti tuoteväärennöksiin tai muihin oikeudenloukkauksiin. Myös ulkopuolisen rahoituksen saaminen yleensä edellyttää, että IPR-oikeudet on asianmukaisesti suojattu.

Rekisteröintien ohella yrityksen tulee muistaa pitää oikeutensa voimassa ja uudistaa ne tarvittaessa. Lisäksi IPR-oikeuksien suojaamisesta tulee huolehtia sopimusteitse, jotta oikeuksista saa täyden hyödyn.

IPR-oikeuksien avulla yritys voi vahvistaa liiketoimintaansa ja vauhdittaa kansainvälistymistä. Lataa itsellesi Mitä jokaisen yrityksen on tiedettävä IPR-oikeuksista -julkaisu, josta saat 10 hyödyllistä vinkkiä tavaramerkkien, mallioikeuksien, patenttien ja muiden IPR-oikeuksien hyödyntämiseen.

Suomen Tekstiili & Muoti tarjoaa jäsenyrityksilleen ilmaista lakineuvontaa IPR-kysymyksissä. Kysy lisää Varpu Laankoskelta!

Aiheeseen liittyvät uutiset