Äitiyspakkaus, työvaatteet ja sairaalatekstiilit – julkiset tarjouskilpailut tärkeitä useille tekstiilialan yrityksille

Julkiset hankinnat ovat tärkeitä kaikille niille tekstiili- ja muotialan yrityksille, joilla on julkisen sektorin asiakkaita. Tästä jutustamme löydät pari esimerkkiä käynnissä olevista julkisista tarjouskilpailuista.

Tekstiilialan yritykset osallistuvat esimerkiksi työvaatteita, sisustustekstiilejä ja sairaalatekstiilejä koskeviin julkisiin tarjouskilpailuihin. Julkisilla hankinnoilla tarkoitetaan tavara- ja palveluhankintoja, joita valtio, kunnat ja muut hankintalain mukaiset hankintayksiköt kuten esimerkiksi Kela tekevät.

Vuoden 2023 äitiyspakkaukseen valittavien tuotteiden tarjouskilpailu käynnistyi 8.11.2021, valtioneuvoston kanslian virkavaatetuksen hankintaan ehtii tarjota tuotteitaan 15.11. saakka.

Äitiyspakkauksen tuotteiden tarjouskilpailu

Kela on käynnistänyt vuoden 2023 äitiyspakkauksen tuotteiden tarjouskilpailun. Kilpailutuksessa painotetaan vastuullisuutta, pitkäikäisyyttä ja laatua. Tuotteita hankitaan noin 36 000 äitiyspakkaukseen.

Äitiyspakkauksen tuotteiden hankinnan pisteytyksessä laadun painoarvoksi kerrotaan 80 % ja hinnan 20 %. Tänä vuonna laatukriteereitä ovat materiaalin sekä laadun lisäksi tuotteen toiminnallisuus ja muunneltavuus, innovatiivisuus sekä luomumateriaali.

Vastuullisuus otetaan huomioon viime vuosien tapaan. Kela on kehittänyt äitiyspakkauksen vastuullisuutta ja kuullut ulkopuolisia asiantuntijoita. Näin on kerätty tietoa tekstiilien tuotantoketjuista ja siitä, missä kohdin Kelan on mahdollista vaikuttaa hankintaprosessissa vastuullisuuteen.

Mikä Hilma? Hilma on julkisten hankintojen palvelu, jossa julkisen sektorin ostajat voivat kilpailuttaa hankintojaan sekä ilmoittaa tulevista hankinnoistaan, käynnissä olevista kilpailutuksistaan ja päättyneiden kilpailutustensa tuloksista. Tutustu: hankintailmoitukset.fi

 

Kela kilpailuttaa äitiyspakkauksen tuotteet vuosittain. Vuoden 2023 äitiyspakkauksen tarjouspyyntö löytyy julkisten hankintojen sähköisestä ilmoituskanavasta Hilmasta. Tarjouksia voi jättää 31.1.2022 klo 16 asti. Lue lisää Kelan verkkosivuilta

Valtioneuvoston kanslian virkavaatetuksen hankinta

Valtioneuvoston kanslia uudistaa virastomestarien, autonkuljettajien ja edustustilojen henkilöstön virkavaatetusta vuoden 2022 aikana. Suunnitelmana on hankkia pukuja, jakkupukuja, kauluspaitoja ja solmioita noin 110 henkilölle. Noin 90 % henkilöstöstä on miehiä.

Valtioneuvoston kanslia kerää parhaillaan tietoja sopivien tuotteiden tarjonnasta ja ominaisuuksista. Jos haluatte tarjota tuotteitanne valtioneuvoston kanslialle, lisätiedot löytyvät Hilma-ilmoituskanavassa julkaistusta tietopyynnöstä

HUOM! Vastauksia pyydetään viimeistään 15.11.2021.

 

(Kuva: KELA/ Vuoden 2021 äitiyspakkaus)

 

Ajankohtaista aiheesta

Muodistako miljardibisnes Suomeen? SuomiAreenassa keskusteltiin suomalaisen muodin kasvusta

Tekstiili- ja muotialan kasvusopimus julkaistu: Suomi tarvitsee lisää kaupallista osaamista

Uutishuone