Ammattitaitoa lähijohtamiseen tai tiimin vetämiseen – tekstiili- ja muotialalle räätälöity lähiesimiestyön ammattitutkinto käynnistyy syksyllä

Kaipaatko vahvistusta ja tukea lähiesimiestyöhön, tiimin ohjaamiseen, uusien työntekijöiden perehdyttämiseen tai työryhmäsi tuloksista viestimiseen? Oman työn ohella suoritettava lähiesimiestyön ammattitutkinto tukee esimerkiksi tekstiili- ja muotialalla työskentelevän myymäläpäällikön, tuotantopäällikön tai tiimiesimiehen työtä.

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keudan ja Suomen Tekstiili & Muodin yhdessä toteuttama tutkintokoulutus on räätälöity tekstiili- ja muotialan tarpeita silmällä pitäen. Tutkinto-ohjelman tavoitteena on kehittää mm. osallistujan taitoja esimiestyössä, työlainsäädännössä, ihmisten johtamisessa, perehdyttämisessä ja osaamisen kehittämisessä sekä tuloksellisessa toiminnassa.

Koulutukseen osallistuminen kehittää paitsi opiskelijan omaa osaamista myös tiimin toimintaa. Osallistujalla ei välttämättä tarvitse olla esimiesvastuuta, vaan myös tiiminjohtaminen on hyvä syy tulla kehittämään osaamista koulutukseen.

Tule kehittämään johtamistaitojasi yhdessä muiden toimialalla työskentelevien kanssa! Tekstiili- ja muotialalle räätälöity koulutus tarjoaa mahdollisuuden vertaistukeen samalla alalla työskentelevien kesken sekä mielenkiintoisia esimerkkejä ja puheenvuoroja toimialalta.

Mitä tutkinto sisältää?

Lähiesimiestyön ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä. Tutkinto pitää sisällään yhden kaikille pakollisen tutkinnon osan sekä kaksi valinnaista tutkinnon osaa neljästä eri vaihtoehdosta:

  • Lähiesimiehenä toimiminen (pakollinen)
  • Asiakassuhteiden hoito
  • Toiminnan kannattavuus
  • Henkilöstötyö
  • Kehittämissuunnitelma

Tutustu koulutukseen ja monipuolisiin koulutussisältöihin tarkemmin koulutusesitteestä sekä tutkinnon perusteista.

Kenelle koulutus sopii?

Koulutus sopii erinomaisesti tekstiili- ja muotialan työntekijälle tai toimihenkilölle, joka työskentelee esimerkiksi myymälässä tai tuotannossa esihenkilönä tai muissa alan tehtävissä tiimivastaavana. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskeluohjelma, joten voit olla kokeneempi tekijä alalta tai vasta siirtymässä lähiesimiestyöhön tai tiimivastaavan tehtäviin – koulutus tarjoaa siis oppia hyvin erilaisiin tilanteisiin. Tärkeintä on halu kehittää omaa johtamisosaamista.

Miten koulutus järjestetään?

Tutkinnon suorittaminen tapahtuu oppisopimuksella oman työn ohella ja se on myös opiskelijalle maksutonta. Osallistuminen koulutukseen edellyttää alan työpaikkaa ja tiimiä tai työryhmää, jonka ohjaamisesta osallistuja vastaa.

Tutkinnon suorittaminen kestää noin vuoden ja pitää sisällään 8–10 koulutuspäivää. Koulutuspäivien opetus tapahtuu Keudan tiloissa Järvenpäässä, mutta opetukseen on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä. Lisäksi tutkintoon sisältyy verkko-opiskelua sekä oppimista omalla työpaikalla.

Kouluttajina toimivat Keudan kokeneet opettajat. Lisäksi mukana on vierailevia puheenvuoroja mm. Suomen Tekstiili & Muodista sekä alan yrityksistä.

Ensimmäinen koulutuspäivä on 4.10.2022. Tätä ennen koulutuksen järjestäjä laatii kaikille ryhmän opiskelijoille henkilökohtaiset opiskelusuunnitelmat.

Miten ilmoittaudun ja mistä saan lisätietoja?

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 31.8.2022 mennessä. Voit ilmoittautua koulutukseen tästä linkistä.

Koulutuksesta järjestetään infotilaisuudet kaikille kiinnostuneille Teamsin välityksellä 8.6.2022 klo 14.00 ja 16.8.2022 klo 14.00. Ilmoittaudu koulutusinfoon sähköpostilla outi.purovesi@keuda.fi.

Lisätietoja koulutuksesta, sen sisällöistä ja osallistumismahdollisuuksista antaa Outi Purovesi. Ole Outiin yhteydessä matalalla kynnyksellä ja kysy esimerkiksi yrityskohtaista infotilaisuutta koulutuksesta!

Outi Purovesi, opettaja, Keuda, outi.purovesi@keuda.fi, p. 040 1744 423

Ajankohtaista aiheesta

KOE24-muotinäytös oli kiehtova sekoitus perinteitä ja uusia kokeiluja

Digivihreä siirtymä haastaa tekstiili- ja muotialan osaajia – kansainvälinen osaamishanke käynnistynyt

Uutishuone