Liitosta apua messutukea hakevien yritysten kartoittamiseen

Messutukena tunnettu Exhibition Explorer on Business Finlandin suosituimpia rahoitusinstrumentteja. Messuosallistumiseen ja messuosaston kustannuksiin tarkoitettu rahoitus edellyttää, että vähintään neljä tukikelpoista yritystä hakee rahoitusta samoille messuille tai samaan tapahtumakokonaisuuteen. Jäsenyrityksemme saavat nyt tukea toisten samoihin tapaamisiin osallistuvien yritysten kartoittamiseen.

Exhibition Explorer -rahoituksen myöntämisen perusedellytyksenä on, että vähintään neljä kotimaista pk- tai midcap-yritystä hakee Exhibition Explorer -rahoitusta samoille messuille, tai saman isomman kokonaisuuden, esimerkiksi Kööpenhaminan muotiviikkojen, eri B2B-tapahtumiin. Yritys voi osallistua messuilla yhteisosastolle tai omalle osastolleen. Yritysryhmästä vähintään puolet on oltava pk-yrityksiä.

Pk-yritykset voivat saada rahoitusta enintään 50 % ja midcap-yritykset 40 % hyväksyttävistä kustannuksista. Avustusta voidaan myöntää yksittäiselle yritykselle enintään 35 000 euroa per messuhanke ja pienin mahdollinen avustus on 1 000 euroa per yritys. Rahoitus maksetaan aina jälkikäteen. Lue lisää hyväksytyistä kustannuksista sekä avustuksen ehdoista Business Finlandin sivuilta 

Rahoitushakemus kannattaa tehdä, vaikka vielä ei olisi tietoa tarvittavasta yritysryhmästä. Business Finland seuraa hakemuksia ja niputtaa hakemuksia yhteen. Business Finlandin sivuille on myös tulossa messubotti, jonka kautta yritykset voivat tilata sähköpostiin ilmoituksen samoihin tapahtumiin tehdyistä hakemuksista.  

Tietoa messuista ja muista messuille menijöistä 

Autamme jäsenyrityksiämme selvittämään, onko kansainvälisille B2B-messuille tai tapahtumakokonaisuuksiin menossa muita suomalaisyrityksiä. Saat myös vinkkejä alan tärkeimmistä messutapahtumista. Alkuvuodesta 2023 päivitetty kooste messutapahtumista ja B2B-markkinapaikoista on ladattavissa Jäsensivuilta 

Tutustu myös Business Finlandin Vientioppaaseen ja STJM:n Kansainvälisen liiketoiminnan oppaaseen 

Business Finlandin Vientioppaaseen on koottu vinkkejä muun muassa kansainvälisen kasvun suunnitteluun, markkinatiedon hankintaan sekä Business Finlandin palveluihin suomalaisyrityksille. Business Finlandista saa maksutonta neuvontaa kansainvälistymisen suunnitteluun sekä apua kontaktien hankintaan ja yritysvierailuihin. Oppaan voit ladata Business Finlandin Mediapankista 

Suomen Tekstiili ja Muodin Kansainvälisen liiketoiminnan opas tukee tekstiili- ja muotialan yritysten hankinnan ja viennin ensimmäisiä askelia sekä näihin liittyvän toiminnan kehittämistä. Lataa opas Jäsensivuilta. 

Mitä Business Finland vaatii yrityksiltä?

  • Yritys on Suomeen rekisteröity pk- tai midcap-yritys, jolla on aito halu kasvaa ja kansainvälistyä. 
  • Yritys osallistuu fyysisesti omalla tai yhteisosastolla tai virtuaalisesti kansainvälisille B2B-messuille ulkomailla. 
  • Yritys kuuluu ennakkoperintärekisteriin, Rating Alfa on vähintään A eikä yrityksellä ole hoitamattomia taloudellisia velvoitteita. 

Anne Ruokamo

Johtava asiantuntija, kansainvälinen liiketoiminta & rahoitus

+358 40 544 0886
anne.ruokamo@stjm.fi

Ajankohtaista aiheesta

Hae mukaan: Ylimmän johdon sparrausverkosto jatkaa kestävän kansainvälisen kasvun aiheilla

Muodista voidaan tehdä miljardibisnes Suomessakin

Uutishuone