Dream Circus, Alpa ja Voglia mukaan Hiilineutraali tekstiiliala 2035 -sitoumukseen

Viime lokakuussa lanseerattu Hiilineutraali tekstiiliala 2035 -sitoumus on otettu myönteisesti vastaan alan yrityksissä. Erityisesti sitoumuksessa käyttöön tarjottava hiilijalanjälkilaskuri kiinnostaa yrityksiä. Luvassa on myös intensiivikoulutusta muun muassa päästöjen vähentämiseen ja kompensointiin liittyvistä aiheista.

(Jutun pääkuva: Voglia)

Ensimmäisen kolmen kuukauden aikana Hiilineutraali tekstiiliala 2035 -sitoumukseen on liittynyt jo 13 ilmastoliiketoiminnan edelläkävijää. Tuoreimpia mukaanlähtijöitä ovat Dream Circus, Alpa ja Voglia.

”Haluamme olla mukana uusissa avauksissa ja siksi olemme mukana myös Hiilineutraali tekstiiliala 2035 -sitoumuksessa. Sitoumuksen kautta saamme käyttöömme hiilijalanjälkilaskurin ja paljon tärkeää tietoa, joka auttaa meitä vastuullisuuskartoituksemme tekemisessä”, perustelee kotimaisen vaatevalmistaja Dream Circuksen toimitusjohtaja Petra Ryymin.

Kuva Dream Circus Oy:n ompelimosta.

Kaikki sitoumuksessa mukana olevat yritykset saavat käyttöönsä tekstiilialalle räätälöidyn hiilijalanjälkilaskurin, jonka avulla yrityksen hiilijalanjäljenlaskennasta on tehty niin yksinkertaista kuin vain mahdollista. Lisäksi yritykset arvostavat sitoumuksen myötä saatavaa intensiivikoulutusta, sparrausta ja neuvontaa päästöjen vähentämisessä ja hiilineutraalisuuden tavoittelussa.

”Sitoumukseen mukaan lähteminen oli meille arvopohjamme mukaista ja siksi hyvin tärkeää.  Se mahdollistaa toimialamme asiantuntevan tuen ja koulutuksen. Olemme erityisen innoissamme uudesta hiilijalanjälkilaskuri -työkalusta. Se on helppokäyttöinen ja auttaa meitä näkemään valintojemme merkityksen ja päästövaikutukset. Pystymme myös viestimään tekemisestämme luotettavasti”, sanoo Voglian laatujohtaja Kristiina Virtanen.

Kuva: Alpa

Laadukkaista alpakanvillaneuleista tunnetun Alpan toimitusjohtaja Heikki Timlin jatkaa samoilla linjoilla.

”Liittyminen Hiilineutraali tekstiiliala 2035 -sitoumukseen on luonnollinen jatkumo Alpan vastuullisuustyölle. Olemme laskeneet hiilijalanjälkemme itsenäisesti useamman vuoden ajan ja toistaiseksi onnistuneet päästövähennyksissä. Sitoumus tarjoaa meille ajankohtaista tietoa ja koulutusta, jolloin meillä on mahdollisuuksia kehittää laskentaamme ennestään tarkemmaksi ja laadukkaammaksi. Sitoutuminen hiilineutraaliuteen on linjassa Alpan tärkeimpien arvojen kanssa”, Timlin toteaa.

Tutustu ja liity joukkoon – 11.2.2022 mennessä liittyneet mukaan jo ensimmäiseen intensiivikoulutukseen

Tutustu tarkemmin Hiilineutraali tekstiiliala 2035 -sitoumuksen sisältöön ja sen puitteissa yrityksille tarjottaviin etuihin osoitteessa www.hiilineutraalitekstiili.fi

Kun liityt sitoumukseen 11.2.2022 mennessä, ehdit vielä mukaan sitoumuksessa mukana oleville yrityksille suunnattuun intensiivikoulutukseen, joissa pureudutaan ilmastovaikutusten raportoinnin ja kompensaation maailmaan.

Ajankohtaista aiheesta

Esittelyssä ASK – The Nordic Way -podcast. Suomesta mukana Halti & Reima

Vastuullinen vaatekulutus osaksi koulujen kestävyyskasvatusta?

Uutishuone