Ekologiset tekstiilikuidut Suomesta: Missä mennään ja mitä tulevaisuus tuo tullessaan?

Suomalaiset tekstiilikuidut ovat tulossa markkinoilla vauhdilla ja tarjoavat valtavia mahdollisuuksia koko toimialalle. Tuoreessa julkaisussamme esittelemme seitsemän kotimaista kuituinnovaatiota ja yritykset niiden taustalla.

Uusi Ekologiset tekstiilikuidut Suomesta -julkaisu tarjoaa katsauksen miljardien bisnesmahdollisuudet tarjoaviin selluloosapohjaisiin tekstiilikuituihin. Uusia kuituja kehittää Suomessa usea toimia, jotka kuuluvat lajissaan maailman kärkikastiin. Näitä yrityksiä ovat mm. Spinnova ja  Infinited Fiber Company.

”Uudet kotimaiset kuidut ovat olleet viime vuosien yksi toimialan keskeisimmistä puheenaiheista niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Kokosimme kattavan tietopaketin siitä, missä nämä innovaatiot ovat tällä hetkellä kehitys- ja kaupallistamisprosessissaan”, sanoo Suomen Tekstiili & Muoti ry:n asiantuntija Katri Pylkkänen.

Vaikka uusilla tekstiilikuiduilla on paljon yhteistä, ne eroavat toisistaan valmistustavoiltaan. Kaikkien näiden kuituinnovaatioiden tavoitteena on kuitenkin kehittää ympäristöystävällisempiä valmistusmenetelmiä hyödyntäen vastuullisia raaka-aineita.

Suomalaisten tekstiilikuitujen nousu tarjoaa lupaavia näkymiä niin kotimaisille yrityksille kuin koko alan globaalille kehitykselle. Tämä on askel kohti kestävämpää ja vastuullisempaa tekstiiliteollisuutta, joka voi samalla luoda uutta liiketoimintaa ja työpaikkoja Suomeen.

Lue lisää aiheesta tuoreesta Ekologiset Tekstiilikuidut Suomesta -julkaisustamme ja pysy mukana kasvavan toimialan kehityksessä.

Ekologiset tekstiilikuidut Suomesta – lataa esite

  • Ekologiset tekstiilikuidut Suomesta (2023).pdf

    Lataa
  • Ecological Textile Fibres from Finland (2023).pdf

    Lataa

Katri Pylkkänen

Asiantuntija, tuotteet, materiaalit & vastuullisuus

+358 41 535 4379
katri.pylkkanen@stjm.fi

Ajankohtaista aiheesta

Vaatetuotannon digitalisaation kriittiset kulmakivet – automaatio ja datanhallinta

Väistyykö pikamuoti kiertotalouden tieltä?

Uutishuone