EU tarttuu tekstiiliteollisuuden haasteisiin tekstiilistrategialla – osallistu ja vaikuta

Euroopan komissio on julkaissut EU:n tekstiilistrategiaa koskevan etenemissuunnitelman. Liiton jäsenyritykset voivat vaikuttaa tekstiilistrategian suunnitelmaan liiton kautta tai antaa komissiolle itse palautetta 2. helmikuuta asti.

Tekstiilistrategian avulla EU haluaa edistää siirtymistä kohti kestävää tekstiilialaa, jossa tuotteet suunnitellaan aiempaa pitkäikäisemmiksi, uudelleenkäytettäviksi, korjattaviksi ja kierrätettäviksi. Tekstiilistrategia ottaa kantaa laajasti myös muihin alan vastuullisuusteemoihin.

Lisäksi tekstiilistrategian tavoitteena on luoda edellytyksiä uusille tekstiilien kiertotalousratkaisuille ja niitä edistäville investoinneille, jotta eurooppalainen tekstiiliala toipuu koronapandemiasta kestävällä tavalla.

Tutustu strategian etenemissuunitelmaan EU-komission sivuilla

”Tekstiilien toimialakohtainen tarkastelu ja kiertotalouden edistäminen tarjoavat erinomaisia mahdollisuuksia monille suomalaisille yrityksille. Tekstiilistrategiassa aiotaan kiinnittää huomiota kierrätyksen lisäksi muun muassa tuotteiden laatuun ja koko elinkaaren aikaisiin ympäristövaikutuksiin, mikä on ollut monien suomalaisyritysten lähtökohta jo vuosia”, sanoo Suomen Tekstiili & Muoti ry:n johtava asiantuntija Satumaija Mäki.

Yritykset voivat osallistua ja vaikuttaa – tulossa uudet vaikuttajaryhmät jäsenille

Liitto seuraa tarkkaan EU:n tekstiilistrategian valmistelua ja nostaa esiin suomalaisyritysten tarjoamia ratkaisuja alan globaaleihin haasteisiin. Liiton jäsenyritysten on mahdollisuus vaikuttaa tekstiilistrategian valmisteluun liiton kautta tai halutessaan vastata itse komission palautekyselyyn.

Komissio kerää palautetta tekstiilistrategian etenemissuunnitelmaan 2.2.2021 asti. Jos yritys haluaa vaikuttaa liiton kautta, suunnitelmaa koskevat kommentit tulee lähettää Satumaija Mäelle 22.1. mennessä.

Jäsenyritysten vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuudet lisääntyvät kevään aikana myös uusilla teemakohtaisilla vaikuttajaryhmillä. Vaikuttajaryhmät tarjoavat erinomaisen väylän yrityksille osallistua ja vaikuttaa juuri tämäntyyppisiin, koko toimialaa koskeviin aloitteisiin.

Lisätietoa vaikuttajaryhmien toiminnasta ja niihin hakemisesta on tulossa tammikuun puolivälissä.

Lisätietoa EU:n tekstiilistrategiasta ja sen etenemisestä komission verkkosivuilta: EU strategy for sustainable textiles

Ajankohtaista aiheesta

Vaatetuotannon digitalisaation kriittiset kulmakivet – automaatio ja datanhallinta

Väistyykö pikamuoti kiertotalouden tieltä?

Uutishuone