Fashion in Helsinki -viikon helmiä: Aallon Näytös21 ja pitchausta bisnesenkeleiden kanssa

Fashion in Helsinki -muotiviikko järjestetään 22.–30.5. Bisnesenkeliverkosto FiBAN järjestää osana viikon ohjelmaa 25.5. pitchaustilaisuuden muoti- ja designbrändeille yhdessä Suomen Tekstiili & Muoti ry:n kanssa. Viikko huipentuu perjantaina 28.5. Aalto-yliopiston nuorten suunnittelijoiden odotettuun muotinäytökseen, jossa liitto jakaa yhden palkinnoista.

Aalto-yliopiston vuosittaisessa loppunäytöksessä muodin kandidaatti- ja maisteriopiskelijat pääsevät esittelemään kokoelmiaan. Näytös on herättänyt jo vuosia laajaa kiinnostusta myös kansainvälisessä muotimaailmassa, ja se on merkittävä väylä nuorille suunnittelijoille saada osaamistaan näkyville.

Aallon näytös on ollut usein loppuunmyyty. Viime vuonna se jouduttiin perumaan koronapandemian vuoksi, mutta tänä vuonna se järjestetään verkon välityksellä. Näytös21 on katsottavissa perjantaina 28.5. klo 21.00 osoitteessa aalto.fashion.

Suomen Tekstiili & Muoti ry jakaa Näytös21-tapahtumassa palkinnon lahjakkaalle opiskelijalle

Suomen Tekstiili & Muoti ry tukee tänä vuonna näytöstä jakamalla yhdelle lahjakkaalle opiskelijalle oman palkintonsa. Palkinnon myöntämisessä huomioidaan erityisesti kokoelman luova ja näkemyksellinen toteutus käytettävyyden, kaupallisuuden, vastuullisuuden ja materiaalivalintojen näkökulmista.

Palkinnon myöntävän tuomariston puheenjohtajana toimii Marimekon toimitusjohtaja Tiina Alahuhta-Kasko. Tuomariston muita jäseniä ovat Nanson pääsuunnittelija Noora Niinikoski, naisten pukeutumisen ostaja Vanamo Korell Zalandolta, muotiyksikön johtaja Ryoma Omuro ITOCHU Textile Companysta sekä toimitusjohtaja Marja-Liisa Niinikoski Suomen Tekstiili & Muoti ry:stä.

”Aallon muotiosaaminen on kansainvälisesti tunnustettua korkeaa tasoa, ja sitä pitää vaalia ja kehittää edelleen. Haluamme palkinnollamme huomioida sekä korkeatasoista opetusta että nuorta suunnitteluosaamista, joilla molemmilla on tärkeä rooli suomalaisen muotialan tulevaisuudessa”, kertoo toimitusjohtaja Marja-Liisa Niinikoski.

Fashion in Helsinki -viikolla pitchataan muotia ja designia sijoittajille – tule seuraamaan verkossa!

Fashion in Helsinki -muotiviikon ohjelma pitää sisällään muun muassa näyttelyitä ja installaatioita Helsingin keskustassa, alennuksia, työpajoja sekä verkkotapahtumia. Bisnesenkeliverkosto FiBAN ja Suomen Tekstiili & Muoti ry tuovat yhteistyössä viikon ohjelmaan muoti- ja lifestyleyritysten pitchaustilaisuuden tiistaina 25.5.2021.

Pitchaustilaisuudessa potentiaalisille rahoittajille esittäytyy joukko mukaan seulottuja yrityksiä, joille bisnesenkelit ovat tarjonneet mentorointia viime kuukausina. FiBANin sparrausohjelma on tarjonnut yrityksille mahdollisuuden tutustua enkelisijoittajiin ja tähän kasvun rahoitusmuotoon.

Nyt ohjelmaan valitut yhdeksän yritystä heittävät taitonsa peliin pitchaustilaisuudessa, jota yleisö pääsee seuraamaan verkossa. Tilaisuus on avoin FiBANin jäsenille, rahoittajakandidaateille, Suomen Tekstiili & Muoti ry:n jäsenille sekä Fashion in Helsinki -viikon osanottajille. Lue lisää tilaisuudesta ja rekisteröidy osallistujaksi.

”Olemme erittäin iloisia yhteistyöstä bisnesenkeliverkosto FiBANin kanssa ja siitä, että saamme järjestettyä ensimmäisen muoti- ja designbrändien pitchaustilaisuuden osana Fashion in Helsinki -viikkoa. Erityisen arvokasta on se, että mukaan on saatu kokeneita mentoreita ja bisnesenkeleitä Fibanin verkostosta: he ovat jakaneet omaa osaamistaan kasvuhaluisille yrityksille”, kertoo Suomen Tekstiili & Muoti ry:n rahoitusasiantuntija Anne Ruokamo.

Näytös21 verkossa

Fashion & Design Pitch 25.5.2021

Tutustu Näytös19:n tallenteeseen

Tutustu Fashion in Helsinki -viikon ohjelmaan

 

Kuva: Näytös21-mallistot julkistetaan 28. toukokuuta, mutta jo 22. toukokuuta alkaen Fashion in Helsinki -muotiviikolla on mahdollisuus ihailla Aallon opiskelijoiden ja alumnien töitä ympäri Helsingin keskustaa. Kuvassa yksityiskohta Hyères-muotikilpailun kärkeen yltäneen Sofia Ilmosen työstä. Kuva: Juho Huttunen

Ajankohtaista aiheesta

Näytös23 esitteli poikkeuksellisen korkeatasoista muotia – Suomen Tekstiili & Muoti palkitsi Elina Silinan kokoelman

KOE23 esitteli alan tulevia tähtiä

Uutishuone