Global Change Award -innovaatiohaaste avattiin vuoden tauon jälkeen – hae mukaan

Voittoa tavoittelematon H&M Foundation on avannut kuudennen kerran kansainvälisen Global Change Award -innovaatiohaasteensa. Yhteinen nimittäjä etsityille ideoille on se, että niiden halutaan tarjoavan muotialalle keinoja toimia maapallon resurssien rajoissa.

Tänä vuonna haasteessa haetaan muodin ja maapallon tulevaisuutta mullistavia innovaatioita. Global Change Award -palkinto halutaan antaa keksinnöille, jotka ottavat huomioon yhden tai useamman luonnonvaran, kuten maapallon monimuotoisuuden, ilmaston tai valtameret. Innovaatiohaasteen ajatuksena on ottaa kantaa luonnonvarojen ylikuluttamiseen ja muokata muotialaa kestävämmäksi.

H&M Foundation -säätiö aloitti Global Change Award -innovaatiohaasteen vuonna 2015. H&M Foundation tekee haasteessa yhteistyötä Accenturen ja Tukholman Kuninkaallisen teknillisen korkeakoulun (KTH) kanssa. Edellisten vuosien aikana haasteeseen on lähetetty yhteensä yli 20 000 hakemusta.

Miljoonan euron palkintosumma jaetaan viiden voittajan kesken, ja voittajat pääsevät vuoden innovaatiovalmennukseen. Vuonna 2016 yksi kilpailun palkituista ideoista oli suomalaistiimin innovaatio jätepuuvillan kemiallisesta kierrättämisestä Ioncell-F™ -menetelmän avulla.

Palkintosumman lisäksi voittajille tarjotaan vuoden innovaatiovalmennus, joka vie tiimit Tukholmaan, New Yorkiin ja Hong Kongiin. Valmennuksessa voittajatiimit pääsevät H&M Foundationin, Accenturen ja KTH:n tuella siirtämään ideoitaan seuraavalle tasolle, skaalaamaan niitä suuremmiksi ja osaksi muotialan markkinoita mahdollisimman nopeasti. Tällä tavalla maksimoidaan innovaatioiden vaikutus koko muotialaan.

Voittajainnovaatioilta odotetaan potentiaalia luoda muodin suljettua kiertoa sekä skaalautuvuutta. Muita kriteereitä ovat idean uutuus, taloudellinen kestävyys ja innovation takana olevan tiimin sitoutuminen muutoksen luomiseen. H&M Foundation aloitti haasteen löytääkseen innovaatioita, jotka mahdollistavat merkittävän muutoksen koko muotialalla. Voittajat saavat valita itse yhteistyökumppaninsa. H&M Foundation tai H&M group eivät ota innovaatioiden pääoma- tai immateriaalioikeuksia.

Poltteleeko mullistava idea mieltäsi? Tartu haasteeseen! Haku on avoinna 25.8.–20.10.2021.

Kansainvälinen ammattilaisraati julistaa voittajat huhtikuussa 2022.

Lisätietoa Global Change Awardista ja hakuohjeet

Ajankohtaista aiheesta

EU-komissio toivoo yritysten sekä tutkimus- ja oppilaitosten sitoumuksia tekstiiliekosysteemin siirtymäväylän toteutukseen

Hae tukea yrityksellesi tekstiili- ja vaatetusalan standardointityöhön

Uutishuone