Haemme tekstiili- ja muotialan yritysten liittoon opiskelijaa projektityöntekijäksi ja viestintäharjoittelijaa

Projektityössä autat tekstiilimateriaaleihin ja niiden vastuullisuusnäkökulmiin liittyvän kirjallisen kokonaisuuden toteuttamisessa. Projektityö alkaa jo kesällä. Viestintäharjoittelijaa etsimme elokuusta alkaen 3–4 kuukauden mittaiseen harjoitteluun. Pääset harjoittelujaksolla osallistumaan monipuolisesti ajankohtaisviestinnän tehtäviin ja erityisesti verkkosivu-uudistuksemme.

Haluatko työskennellä järjestössä, jonka jäsenten työ näkyy kaikkien suomalaisten arjessa?

Suomen Tekstiili & Muoti ry:n jäsenyritykset valmistavat ja valmistuttavat muun muassa vaatteita, sisustustekstiilejä, teknisiä tekstiilejä sekä kuitukankaita.

Tekstiili- ja vaatetusalan opiskelija – etsimme apukäsiä tekstiilimateriaaleihin ja vastuullisuuteen liittyvään projektikokonaisuuteen

Haemme harjoittelijaa, kesätyöntekijää tai opinnäytetyöntekijää avustamaan tekstiilimateriaaleihin ja vastuullisuuteen liittyvän projektikokonaisuuden toteuttamisessa.

Tehtävänä on toimia liiton asiantuntijoiden apuna tekstiilimateriaaleihin ja niiden vastuullisuusnäkökulmiin liittyvän kirjallisen kokonaisuuden toteuttamisessa. Eri tekstiilimateriaalit soveltuvat ominaisuuksiensa puolesta hyvin erilaisiin käyttötarkoituksiin. Lisäksi materiaalien valmistukseen liittyy monia erilaisia ympäristövastuun ja sosiaalisen vastuun näkökulmia.

Työ sisältää pääasiallisesti tiedonhankintaa kotimaisista ja kansainvälisistä tietolähteistä sekä aiheeseen liittyvää kirjoitustyötä. Työ ajoittuu kesä-elokuun välille ja sen kokonaiskestosta sovitaan yksityiskohtaisesti tehtävään valitun henkilön kanssa. Työtä voi tehdä Suomen Tekstiili & Muoti ry:n toimistolla Helsingin keskustassa tai etänä. Tarjoamme kaikki tarvittavat työvälineet työn tekemiseksi.

Jos olet tekstiili- ja vaatetusalan korkeakouluopiskelija ja sinulle on jo kertynyt osaamista tekstiilimateriaaleista sekä olet kiinnostunut alan vastuullisuusasioista, saatat olla etsimämme henkilö.

Toivomme hakijalta:

 • Jonkin verran perehtyneisyyttä tekstiilimateriaaleihin sekä kiinnostusta alan vastuullisuuskysymyksiin
 • Sujuvaa suomen kielen taitoa
 • Hyviä tiedonhankintataitoja
 • Innostunutta otetta

Kerro itsestäsi ja osaamisestasi lähettämällä vapaamuotoinen hakemuksesi sähköpostilla, otsikoituna ”Materiaalit ja vastuullisuus -projekti” 9.5.2021 mennessä.

Toimi nopeasti, sillä paikka täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä. Olethan yhteydessä, mikäli sinulle herää kysyttävää, niin kerromme mielellämme lisää!

Lisätietoa tehtävästä antaa 21.4. alkaen tuote-, materiaali- ja vastuullisuusasiantuntija Katri Pylkkänen (puh. 041 535 4379).

 

Haemme sujuvakynäistä ja innostuvaa viestintäharjoittelijaa syksylle 2021

Viestintäharjoittelijana pääset tekemään näkyvää ja vaikuttavaa viestintää alan vaikuttavimmassa työnantajaliitossa.

Pääset osallistumaan monipuolisesti ajankohtaisviestinnän tehtäviin ja erityisesti verkkosivu-uudistuksemme, joka etenee syksyllä 2021 julkaisuvaiheeseen. Osallistut verkkosivuston sisällöntuotantoon, muuhun ajankohtaisviestintään (uutiset ja sosiaalinen media) sekä tapahtumajärjestelyihin.

Tehtävänkuvaa voidaan muokata oman kiinnostuksesi ja taitojesi mukaan. Oletko kiinnostunut vaikkapa juttujen kirjoittamisesta yritystarinoiden pohjalta, video- tai valokuvaustaitojesi käytöstä, videotallenteiden editoinnista, some-takeovereista tai vaikkapa englanninkielisestä sisällöntuotannosta? Kerro näistä hakemuksessasi, niin voimme jutella aiheesta lisää.

Harjoittelu alkaa sopimuksen mukaan, aikaisintaan elokuussa 2021. Harjoittelun kesto sovitaan tapauskohtaisesti, mutta toiveemme on, että harjoittelusi kestäisi 3–4 kuukautta. Haemme tehtävään ensisijaisesti korkeakouluharjoittelijaa.

Edellytämme hakijalta:

 • Kiinnostusta tekstiili- ja muotialan aiheisiin
 • Erinomaista suomen kielen taitoa ja sujuvaa kynää
 • Halua oppia viestinnästä ja työelämän kysymyksistä
 • Tehtävään soveltuvaa koulutusta

Toivomme myös:

 • Sosiaalisen median tuntemusta
 • Yleisimpien toimisto-ohjelmien (Microsoft Office) tuntemusta sekä mahdollista videoeditointi- ja kuvankäsittelyohjelmien tuntemusta (Adobe Premiere Pro ja Photoshop)
 • Hyvää muuta kielitaitoa (erityisesti sujuva englannin kieli on tarpeen)

Suomen Tekstiili & Muoti ry:n toimisto sijaitsee Helsingin keskustassa. Tällä hetkellä työskentelemme koronapandemiasyistä pääosin etänä, mutta tilannetta tarkastellaan pandemiatilanteen mukaan säännöllisesti. Tarjoamme luonnollisesti käyttöösi etätyöhön tarvittavat työvälineet.

Toivomme vapaamuotoista hakemustasi 9.5.2021 mennessä. Kirjoita viestin otsikkokenttään ”Viestintäharjoittelija”. Päätämme harjoittelijavalinnasta toukokuun aikana.

Lisätietoa tehtävästä antaa viestintäasiantuntija Anna-Kaisa Hakkarainen (puh. 0400 446 413) keskiviikkona 21.4. kello 9–12 ja torstaina 29.4. klo 12–15.

Molemmat tehtävät ovat palkallisia.

Tekstiilit ovat mukana meidän jokaisen arjessa, jokaisessa päivässä. Suomen Tekstiili & Muoti ry työmarkkina-, palvelu- ja edunvalvontajärjestö. Jäsenyrityksemme tuottavat muun muassa vaatteita ja asusteita, sisustustekstiilejä, sairaalatekstiilejä ja kuitukankaita. Me edistämme tekstiili- ja muotialan mahdollisuuksia kasvaa, menestyä ja kansainvälistyä. 

Katri Pylkkänen

Asiantuntija, tuotteet, materiaalit, vastuullisuus

+358 41 535 4379
katri.pylkkanen@stjm.fi

Ajankohtaista aiheesta

Avoin työpaikka: Suomen Tekstiili & Muoti ry:n asiantuntija-projektipäällikkö

Tule mukaan vaikuttamaan: Haku vaikuttajaryhmiin on nyt käynnissä!

Uutishuone