Hiilineutraali tekstiiliala 2035 -sitoumuksessa jo 10 yritystä – nyt mukaan Image Wear, Touchpoint ja M.A.S.I Company

Lokakuussa lanseeratun Hiilineutraali tekstiiliala 2035 -sitoumuksen vastaanotto alan yrityksissä on ollut myönteinen. Ensimmäisen kuukauden aikana mukaan on liittynyt jo kymmenen yritystä. Viimeisimpänä sitoumukseen lähtivät työvaateyritykset Image Wear ja Touchpoint sekä vaatetusalan M.A.S.I Company.

(Jutun pääkuva: Image Wear)

Perinteisten muoti- ja vaatealan toimijoiden lisäksi Hiilineutraali tekstiiliala 2035 -sitoumukseen ovat liittyneet myös Suomen johtaviin työvaateyrityksiin lukeutuvat Image Wear ja Touchpoint. Työvaateyrityksien asiakkaat ovat erittäin kiinnostuneita toiminnan ja tuotteiden ympäristövaikutuksista, joten valmistajat pitävät vertailukelpoisten laskentamenetelmien kehittämistä hyvin tärkeänä.

”Oman toimintamme osalta tavoittelemme hiilineutraaliutta jo vuoteen 2025 mennessä, mutta lähdimme mukaan sitoumukseen, koska näin saamme mukaan sekä laskelmiimme että toimintamme kehittämiseen näkökulmaa koko toimintaketjun osalta”, sanoo Image Wearin vastuullisuusjohtaja Kati Tukiainen.

”Mielestämme on hyvä, jos mahdollisimman moni tekstiilialan toimija liittyy mukaan ja saamme ainakin suomalaisten toimijoiden osalta yhdenvertaiset laskentatavat hiilijalanjäljelle. Omalle alalle räätälöity hiilijalanjälkilaskuri helpottaa laskentatyötä ja arvostamme myös liiton tarjoamaa sparrausapua ja koulutuksia aiheeseen liittyen.”

Työvaateyritykset ovat tarttuneet aktiivisesti myös ilmastokestävän liiketoiminnan kehittämiseen. Ne tarjoavat asiakkailleen myös uusia kiertotalouteen perustuvia palveluita, joiden tavoitteena on työvaatteiden käyttöiän pidentäminen ja materiaalien säilyttäminen kierrossa.

”Meillä on oma Aarre -palvelu, jossa kierrätämme asiakkaan vaatteita käyttäjältä toiselle ja Työvaatelainaamo, josta käyttäjä voi vuokrata työvaatteensa haluamakseen ajanjaksoksi. Tekstiilisen käyttöikänsä lopuksi tuotteet voi puolestaan palauttaa meille Kierre -palveluun, jossa vaatteet hyödynnetään raaka-aineina kierrätyskomposiittituotteisiin”, kertoo Tukiainen.

Kuva: Touchpoint

Toinen sitoumukseen liittynyt työvaateyritys Touchpoint on yrityksen perustamisesta lähtien toiminut edelläkävijänä vastuullisissa ja kiertotalouteen pohjautuvissa työvaate- ja tekstiiliratkaisuissa.

”Olemme jo aloittaneet määrätietoisen työn tuotteidemme hiilijalanjäljen laskennassa ja tavoitteemme on tarjota tulevaisuudessa mallistokokonaisuus hiilineutraaleja työvaatteita. Sen takia päästöjen laskeminen ja ymmärtäminen tulee olemaan osa jatkossa arkeamme entistä vahvemmin. On mahtavaa, että Hiilineutraali tekstiiliala -sitoumuksen laskurin myötä saamme kaikkien sitoumuksen tehneiden yritysten kanssa muun muassa yhtenäistä tietoa kankaiden ja neulosten kasvihuonepäästöistä”, sanoo Touchpointin toimitusjohtaja Noora Salonoja.

Fredrikson on yksi M.A.S.I Companyn brändeistä.

 

Sitoumukseen on liittynyt myös Suomen suurimpiin vaatetusalan yrityksiin lukeutuva M.A.S.I Company.

Lue lisää sitoumuksesta

Hiilineutraali tekstiiliala -sitoumus tarjoaa kaikille siihen liittyneille yrityksille konkreettisen työkalun osoittaa ilmastoaktiivisuutta ja seurata omasta toiminnastaan aiheutuvia päästöjä alalle räätälöidyn hiilijalanjälkilaskurin avulla.

Tutustu sitoumukseen ja liity mukaan!
www.hiilineutraalitekstiili.fi

Ajankohtaista aiheesta

Älä osta mitään – tai ainakaan pikamuotia

Yleisen tuoteturvallisuusasetuksen (GPSR) soveltaminen alkaa 13.12.2024 – olethan tietoinen uusista vaatimuksista

Uutishuone