Hiilineutraali tekstiiliala 2035 -sitoumuksessa mukana jo 20 alan edelläkävijäyritystä

Suomen Tekstiili & Muoti ry:n Hiilineutraali tekstiiliala 2035 -sitoumukseen on liittynyt jo yhteensä 20 tekstiili- ja muotialan yritystä. Joukossa on niin pitkään alalla toimineita konkareita kuin pieniä yrittäjävetoisia design-brändejä ja startupeja. Yhteistä kaikille sitoumukseen mukaan lähteneille yrityksille on halu työskennellä aktiivisesti puhtaamman tulevaisuuden puolesta.

(Jutun pääkuva: Joutsen)

Hiilineutraali tekstiiliala 2035 -sitoumukseen liittyneiden yritysten joukko on kasvanut tasaisesti sen jälkeen, kun palvelu lanseerattiin lokakuussa 2021. Yhteensä 20 yrityksen raja meni rikki, kun helmikuussa sitoumukseen liittyivät Papu Design, Kaiko Clothing, Joutsen Finland ja Saimas Spinnery.

Tuoreimmat mukaan liittyneet yritykset kuvaavat hyvin sitoumuksen laajaa osallistujajoukkoa. Mukana on jo pitkän ja menestyksekkään historian alalta omaavia yrityksiä, kuten untuvatakeista ja -peitoista tunnettu Joutsen Finland.

”Olemme halunneet integroida ilmastonäkökulman osaksi jokapäiväistä toimintaamme ja liittyminen Hiilineutraali tekstiiliala 2035 -sitoumukseen antaa meille työkaluja, joiden avulla pystymme kehittämään toimintaamme tähän suuntaan. Erityisesti omalle alalle räätälöity hiilijalanjälkilaskuri ohjaa meitä kohdentamaan huomiomme ja tekemään aidosti kestäviä sekä perusteltuja valintoja päästövähennysten aikaansaamiseksi. Toivomme myös, että me suomalaiset tekstiilialan yritykset pystymme inspiroimaan ja jakamaan hyviä vertaisratkaisuja toisillemme”, sanoo Joutsen Finland Oy:n toimitusjohtaja Matias Kotkasaari.

Kuva: Saimas Spinnery

 

Myös uuden villakehräämön Suomessa tänä keväänä avaava Saimas Spinnery halusi heti yrityksen alkumetreiltä lähtien olla mukana alan yhteisessä ilmastoaloitteessa.

”Sitoumus vastaa arvojamme ja olemme tehneet yrityksen perustamisesta lähtien paljon toimia päästöjen vähentämisen huomioimiseksi. Varmasti paljon on vielä tehtävääkin ja uskon, että sitoumuksen kautta saamme hyviä vinkkejä ja työkaluja tähän. Lisäksi pääsemme konkreettisesti laskemaan hiilijalanjäljen ja viestimään arvoistamme myös asiakkaille”, sanoo Saimas Spinneryn perustaja ja toimitusjohtaja Sanski Matikainen.

Liiton vastuullisuudesta ja kiertotaloudesta vastaava asiantuntija Satumaija Levón ilmoitsee sitoumuksen saamasta positiivisesta vastaanotosta.

”Parin viime vuoden ajan jäsenyritysten yhteydenotoissa on toistunut tarve hiilijalanjäljen laskentaan liittyvälle neuvonnalle. Olen erittäin iloinen siitä, että olemme onnistuneet rakentamaan yrityksille työkalun, joka sisältää alan yritysten eniten käyttämien raaka-aineiden päästökertoimet. Laskurin avulla hiilijalanjäljen laskennasta on myös tehty niin helppoa kuin suinkin vain on mahdollista”, sanoo Levón.

Tekstiilialalle räätälöidyn laskurin lisäksi Hiilineutraali tekstiiliala 2035 -sitoumukseen mukaan liittyville yrityksille on tarjolla intensiivikoulutusta ja yrityskohtaista sparrausta omien hiilijalanjälkilaskelmien tekemiseen sekä päästöjen vähentämissuunnitelmien laatimiseen.

Tutustu tarkemmin Hiilineutraali tekstiiliala 2035 -sitoumukseen ja liity mukaan!

Ajankohtaista aiheesta

Hae mukaan: Ylimmän johdon sparrausverkosto jatkaa kestävän kansainvälisen kasvun aiheilla

Vieraskynä: Julkinen valta vauhdittaa ja vaatii yritysten kiertotaloustoimia erityisesti tekstiilisektorilla

Uutishuone