Hiilineutraali tekstiiliala 2035 -sitoumus vauhdittamassa alan yritysten ilmastotyötä – liity mukaan!

Suomen Tekstiili & Muoti lanseerasi Hiilineutraali tekstiiliala 2035 -sitoumuksen lokakuussa 2021. Nyt mukana on jo 22 yritystä. Viimeisimpänä mukaan sitoumukseen ovat liittyneet Nosh ja Univisio. Liity mukaan kasvavaan joukkoon!

Useiden suomalaisten tekstiili- ja muotialan yritysten toiminnan keskiössä on vastuullisuus ja ympäristön hyvinvointi. Esimerkiksi toiminnan eettisyys, ekologiset materiaalit ja ilmastonmuutoksen hillitseminen kiinnostavat, ja niihin panostetaan yhä enemmän. Sitoumus on vastuullisuustoimena konkreettinen, yrityksen ilmastotyötä tukeva työkalu, joka auttaa hiilineutraalin toiminnan saavuttamisessa. 

Hiilineutraalisuus-tavoite osana muita vastuullisuustoimia

Suomen Tekstiili & Muodin Hiilineutraali tekstiiliala 2035 -sitoumus on monelle yritykselle luonteva seuraava askel. ”Olemme pitkään kiinnittäneet huomiota ympäristöasioihin ja toimintamme tukena on ollut sertifioitu ympäristöjärjestelmä ISO 14001. Hiilineutraali tekstiiliala 2035 -sitoumukseen mukaan lähteminen oli siis meille luonnollinen valinta. Tekstiilialalle suunnattu hiilijalanjälkilaskuri auttaa luotettavasti määrittämään päästövaikutuksemme ja ohjaa jokapäiväisiä toimiamme päästövähennysten toteuttamiseksi. Toivomme myös, että mahdollisimman moni tekstiilialan yritys liittyy sitoumukseen, jotta saamme alalle yhdenmukaiset laskentatavat”, Univision tehtaanjohtaja Mervi Parkkonen kertoo. Samaa viestiä kertoo myös Papu Designin perustaja ja vastuullisuusasiantuntija Anna Kurkela: ”Vastuullisuus on ollut toimintamme kulmakiviä yrityksen alkuhetkistä lähtien ja olemme panostaneet erityisesti tuotannon eettisyyteen ja mahdollisimman ekologisiin ja kestäviin materiaalivalintoihin. Kehitämme jatkuvasti vastuullisuustyötämme eteenpäin ja toimintamme aiheuttamien päästöjen mittaaminen ja vähentäminen on luonteva osa tätä kehitystyötä.”

Kuva: Univisio

Tietoa, vertaistukea ja koulutusta yrityksen matkalla kohti hiilineutraaliutta

Kun yritys liittyy Hiilineutraali tekstiiliala 2035 -sitoumukseen, se saa käyttöönsä tekstiilialalle räätälöidyn hiilijalanjälkilaskurin yrityksen päästöjen mittaamiseen sekä säännöllistä koulutusta ja neuvontaa ajankohtaisimmista ilmastonmuutoksen ja päästölaskennan aiheista. Tuotekehitysjohtaja Miia Roppo Nosh Companylta kuvailee ensiaskelia kohti hiilineutraaliutta. ”Hiilineutraalius on Noshille tärkeä tavoite, sillä toimintamme ytimessä ovat vastuullisuus, ekologisuus ja jatkuva kehittyminen. Noshin matka hiilineutraaliksi alkaa hiilijalanjäljen laskennalla, jonka jälkeen voimme käynnistää seurannan sekä toimenpiteitä päästöjen vähentämiseksi. Olemme todella iloisia, että STJM auttaa meitä matkallamme hiilineutraaliuuteen.”

kuva: Nosh Company

Hiilineutraali tekstiiliala 2035 – sitoumukseen liittyneiden yritysten joukko on moninainen, mutta kaikki nämä yritykset jakavat halun rakentaa vastuullisempaa tekstiili- ja muotialaa. Yhdessä tekeminen tarjoaa matkalle myös vertaistukea. ”Me Kaikolla ajattelemme että tekstiilialan ympäristökysymykset on kohdattava.  Hiilineutraali tekstiiliala 2035 -sitoumus on meille tärkeä konkreettinen työkalu vähäpäästöisen toiminnan kehittämiseen ja uskomme että yhteistyöllä pystymme saamaan aikaan suurempaa muutosta”, tiivistää Kaiko Clothing Companyn vastuullisuusjohtaja Eeva Valopaasi.

 

Tutustu tarkemmin Hiilineutraali tekstiiliala 2035 -sitoumukseen ja liity mukaan! 

Ketä on jo mukana? Katso sitoumukseen liittyneet yritykset täältä!

Emilia Gädda

Johtava asiantuntija, vastuullisuus & kiertotalous

+358 41 545 8142
emilia.gadda@stjm.fi

Ajankohtaista aiheesta

Vaatetuotannon digitalisaation kriittiset kulmakivet – automaatio ja datanhallinta

Väistyykö pikamuoti kiertotalouden tieltä?

Uutishuone