Hyötytietoa jäsenyrityksille: Business Finlandilta tukea yritysten kansainvälistymiseen – Exhibition Explorer ja Group Explorer -rahoitus uudistuivat

Business Finlandin Exhibition Explorer -rahoitus tukee yrityksiä kansainvälisissä messuosallistumisisissa, ja Group Explorer -rahoitus tukee yritysryhmien merkittävien yhteisten liiketoimintamahdollisuuksien selvittämiseen kansainvälisillä markkinoilla. Näitä rahoituksia säätelevä valtioneuvoston asetus uudistui ja uusi asetus tulee voimaan 1.3.2024.

Tukea messuosallistumisiin: Exhibition Explorer

Exhibition Explorer -rahoitus on avustusta osallistumiseen kansainvälisille, Suomen ulkopuolella järjestettäville B2B-messuille. Rahoitus on tarkoitettu pk- ja midcap-yrityksille, jotka haluavat kasvattaa omien tuotteidensa tai palveluidensa vientiä. Yritys voi osallistua messuilla yhteisosastolle tai omalla erillisellä osastollaan. 

Rahoituksen myöntämisen perusedellytyksenä on, että vähintään neljä kotimaista pk- tai midcap-yritystä hakee Exhibition Explorer -rahoitusta samoille messuille, jollei hankkeen luonteesta muuta johdu. 

Business Finland käynnistää hakemusten käsittelyn ja päätöksenteon 1.3.2024, jolloin asetus tulee voimaan. Hakemusten käsittely tapahtuu messutapahtumien aikajärjestyksessä, kun neljä hakemusta samaan messutapahtumaan on saapunut. 

Avustusta myönnetään enintään 50 % hyväksyttävistä kustannuksista. Avustusta voidaan myöntää yksittäiselle yritykselle enintään 15 000 euroa per messuhanke ja pienin mahdollinen avustus on 1 000 euroa per yritys. Rahoitus maksetaan jälkikäteen. 

Olemme päivittäneet koosteen alan kansainvälisistä messutapahtumista, sekä B2B-myyntialustoista jäsensivuillemme. Liitto on luonut myös kaikille alan yrityksille avoimen messuavustuslistauksen. Jos siis harkitset kansainväliseen messu- tai B2B-myyntitapahtumaan osallistumista ja haluat verkostoitua muiden mahdollisten osallistujien kanssa Business Finlandin Exhibition Explorer -messuavustuksen hakemista varten, täytä tietosi listaukseen ja etsi kumppaneita, jotka ovat suunnittelemassa osallistumista samoille messuille. 

Lisätietoa Exhibition Explorer -rahoituksesta, sen hakemisesta ja ehdoista löytyy Business Finlandin verkkosivulta. 

Tukea liiketoimintamahdollisuuksien selvittämiseen kansainvälisillä markkinoilla: Group Explorer 

Group Explorer -rahoitus on tarkoitettu yritysryhmille yhteisten liiketoimintamahdollisuuksien selvittämiseen kansainvälisillä markkinoilla. 

Business Finland myöntää rahoitusta 4‒10 tukikelpoisen yrityksen ryhmälle, jolla on merkittävää kasvupotentiaalia omaava yhteinen tarjooma tai vahva halu selvittää yhdessä tunnistettua liiketoimintamahdollisuutta. Yritysryhmään pitää kuulua vähintään neljä keskenään riippumatonta yritystä. Yritysryhmässä voi olla mukana samaan konserniin kuuluvia yrityksiä, kunhan edellä oleva ehto täyttyy. 

Liitto voi tarvittaessa avustaa yritysryhmien kokoamista. Tähän mennessä liitto on koonnut työvaatevalmistajien puolelta yritysryhmän, joka on lähtenyt selvittämään Group Explorer -rahoituksen hyödyntämistä. Jos yrityksenne on kiinnostunut tällaisen yritysryhmän kokoamisesta, voitte ottaa liitossa yhteyttä Marja-Liisa Niinikoskeen (marja-liisa.niinikoski@stjm.fi) tai 18.3.2024 alkaen Anne Ruokamoon (anne.ruokamo@stjm.fi). 

Lisätietoa Group Explorer -rahoituksesta, sen hakemisesta ja ehdoista löytyy Business Finlandin verkkosivulta. 

Osallistu Business Finlandin infotilaisuuteen 22.3.2024 

Business Finland järjestää näistä uudistuneista rahoituksista infowebinaarin 22.3. klo 10-11, johon voi ilmoittautua heidän verkkosivujensa kautta.

Ajankohtaista aiheesta

Muodistako miljardibisnes Suomeen? SuomiAreenassa keskusteltiin suomalaisen muodin kasvusta

Vientiverkoston voimin yhdessä maailmanmarkkinoille? Vastaa kyselyyn, jos mielit mukaan!

Uutishuone