Jäsenkysely 2022: Liiton tapahtumat ja verkostoituminen kiinnostavat – kiitosta vaikuttamistyöstä

Suomen Tekstiili & Muoti ry selvitti kesäkuussa jäsenkyselyllä jäsenten tyytyväisyyttä liiton palveluihin ja toimintaan. Suuri kiitos kaikille kyselyyn vastanneille! Meille on erittäin arvokasta kuulla, mitä jäsenyritykset ajattelevat liiton toiminnasta ja millaisia toiveita liitolle on.

Lähes kaikki vastaajat (98%) olivat käyttäneet ainakin yhtä liiton tarjoamaa palvelua. Kyselyyn vastanneet olivat pääsääntöisesti erittäin tyytyväisiä liiton tarjoamiin palveluihin sekä vaikuttamistyöhön ja niitä pidettiin tärkeinä. Kokonaisarvosana liiton toiminnalle oli 4,0. Hyödynnämme tuloksia jäsenpalveluiden suunnitteluun ja toimintamme kehittämiseen. Jäsenkyselyyn vastaaminen on loistava tapa vaikuttaa. Arvoimme nyt kyselyyn vastanneiden kesken yhden maksuttoman koulutuksen, ja voittajalle on ilmoitettu tästä henkilökohtaisesti.

Liitolta toivotaan tapahtumia ja koulutuksia

Liiton toiminnalta toivotaan erityisesti tapahtumia, seminaareja, koulutuksia sekä yritysvierailuja. Lisäksi vastaajat toivoivat verkostoitumista sekä kotimaassa, että kansainvälisesti. Aihe-ehdotuksia tuli useampia. Osasta aiheista on ollut tapahtumia jo tämän kevään ja kesän aikana. Lisäksi olemme jo suunnitelleet koulutuksia ja tapahtumia ensi syksylle. Seuraamalla aktiivisesti jäsen- ja uutiskirjeitämme sekä tapahtumakalenteria saat ajankohtaisimman tiedon liiton tarjonnasta.

Liitto kuuntelee ja tarttuu aktiivisesti jäsenten toiveisiin. Esimerkiksi viime vuoden jäsenkyselyn pohjalta tänä vuonna käynnistettiin digifoorumi välittämään ajankohtaista tietoa toimialan digitalisaation moninaisista aiheista. Vuoden 2022 ensimmäinen digifoorumi käsitteli digitaalista tuotepassia sekä tekstiili- ja muotialan verkkokaupan uusia trendejä. Digifoorumi saa jatkoa syksyllä.

Tehokasta vaikuttamistyötä

Liiton vaikuttamistyöstä kysyttäessä arvosanat olivat nousseet vuonna 2022 verrattuna vuoteen 2021. Liiton vaikuttamistyö näkyy jäsenistölle ja viime vuonna aloittaneet vaikuttajaryhmät toimivat aktiivisesti. Näiden ryhmien myötä jäsenet ovat konkreettisesti kokeneet, että ovat päässeet vaikuttamaan liiton työhön sekä koko alan kehitykseen.

”On hienoa nähdä, että liiton vaikuttamistyön uudet toimintamallit alkavat näkyä myös jäsenistön tyytyväisyydessä liiton toimintaa kohtaan. Erilaisten jäsenyritysten ääni on alkanut kuulua liiton vaikuttamistyössä paremmin ja kokemukset omista vaikutusmahdollisuuksista ovat parantuneet. Jäsenet odottavat, että uusien toimintamallien myötä liiton vaikuttamistyö olisi entistä tehokkaampaa”, toteaa toimitusjohtaja Marja-Liisa Niinikoski jäsenkyselyn tulosten perusteella.

 

Kaikki tarjoamamme palvelut ovat vapaasti jäsenten käytettävissä. Kuulemme aina mielellämme myös palautetta ja kehitysideoita liiton palveluista. Seuraathan aktiivisesti jäsen- ja uutiskirjeitämme sekä tapahtumakalenteria ja käy ilmoittautumassa tapahtumiin liiton nettisivuilla. Näihin tapahtumiin/koulutuksiin ilmoittautuminen on jo käynnissä:

30.8.2022        Puhuuko Suomi brändiä? -iltatilaisuus
1.9.2022           Business Finland: Business Opportunities For Textile In Turkey
7.9.2022           Tekstiilit ja kemikaalit -koulutuspäivä
20.9.2022        Erottuvan brändin ja konseptin rakentaminen tekstiili- ja muotialalla -koulutus, osat 1 ja 2
22.9.2022        Vastuullisuusjohtamisen valmennusohjelma
28.9.2022        SFS:n webinaari Lasten nukkumaympäristön standardit
2.11.2022         Tekstiili- ja muotialan verkkokauppakoulutus

Sanna Vassinen

Asiantuntija, VISU-hanke

+358 50 538 2032
sanna.vassinen@stjm.fi

Ajankohtaista aiheesta

Tule meille töihin: Asiantuntija / johtava asiantuntija, kansainvälisyys ja rahoitus

Vuosi 2023 oli odotetun vaikea alalle – sekä viennissä että tuonnissa raju pudotus

Uutishuone