Kiellettyjen ja rajoitettujen kemikaalien lista (RSL) päivitetty

Suomen Tekstiili & Muoti ylläpitää jäsenyrityksille luetteloa sellaisista tekstiili- ja nahkatuotteiden kemikaaleista, jotka ovat lainsäädännöllä kielletty tai joiden käyttöä on rajoitettu. Vuoden 2024 lista löytyy nyt jäsensivuilta.

Liiton ylläpitämän RSL:n (Restricted substances List) avulla yritykset voivat kehittää tuotteidensa laatua ja turvallisuutta sekä vähentää tekstiilituotteiden haitallisten aineiden ympäristövaikutuksia.

Luettelo perustuu kemikaaleja koskevaan EU-lainsäädäntöön (REACH-asetus, POP-asetus) sekä kansalliseen kemikaalilainsäädäntöön. Kiellettyjen ja rajoitettujen kemikaalien on todettu olevan haitallisia ympäristölle tai ihmisille. Tekstiili- ja vaatetusalan yrityksille sekä heidän tavarantoimittajilleen ja alihankkijoilleen RSL toimii apuna, kun määritellään mitä kemikaaleja tuotteissa on sallittua käyttää.

Liiton asiantuntija auttaa jäsenyrityksiä tekstiilien kemikaaleihin liittyvissä kysymyksissä. Ole rohkeasti yhteydessä, jos yritykselläsi on kysyttävää kemikaaleista.

Luetteloa päivitetään kerran vuodessa. Viimeisin versio on jäsenyritysten ladattavissa liiton jäsensivuilta. RSL on mahdollista saada myös MS Word -muodossa pyydettäessä.

Jäsenyritykset voivat ladata RSL:n jäsensivujemme Kemikaalioppaan kautta.

Katri Pylkkänen

Asiantuntija, tuotteet, materiaalit & vastuullisuus

+358 41 535 4379
katri.pylkkanen@stjm.fi

Ajankohtaista aiheesta

Tekstiilimerkintöjen yhdenmukaistaminen helpottaa kaupankäyntiä ja parantaa kuluttajien luottamusta

Tuore selvitys: Kierrätyskuitumarkkinoilla keskityttävä kierrätyksen lisäksi lopputuotteisiin

Uutishuone