KOE23 esitteli alan tulevia tähtiä

Lahden Muotoiluinstituutin KOE23 tarjoili Helsingin Jätkäsaaren L3-makasiinissa inspiroivan opiskelijanäytöksen, jonka mallistojen aiheita olivat mm. häämekkojen uudelleenkäyttö muotisuunnittelussa, fetissikulttuurin vaikutus pukeutumiseen, denimin uudelleenkäyttö, led-valojen hyödyntäminen ulkovaatetuksessa sekä esteettinen kestävyys.

KOE-muotinäytös on LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin vuosittainen näytös, jossa esitellään puettavan muotoilun koulutuksesta valmistuvien opiskelijoiden opinnäytetyömallistot. 24. toukokuuta Helsingissä järjestetyssä näytöksessä oli esillä 12 valmistuvan suunnittelijan opinnäytetyömallistot. Näytöksessä nähtiin myös alempien vuosikurssien suunnittelemia ja zero waste -tekniikalla valmistamia töitä.

”Mallistoihin on käytetty hurjasti aikaa, sillä jokainen luomus perustuu tutkimukseen, ei pelkkään inspiraatioon. Eräskin opiskelija hautasi mallistonsa kankaita maan alle tutkiessaan niiden kompostoitumista ja sen vaikutusta maaperään”, lehtori ja KOE-näytöksen tuottaja Susanna
Björklund kertoo.

Maatuvien materiaalien lisäksi näytöksessä nähtävien mallistojen aiheita olivat mm. häämekkojen uudelleenkäyttö muotisuunnittelussa, fetissikulttuurin vaikutus pukeutumiseen, denimin uudelleenkäyttö, led-valojen hyödyntäminen ulkovaatetuksessa sekä esteettinen kestävyys.

KOE-näytös on merkittävä tilaisuus opiskelijoille esitellä osaamistaan ja opinnäytetöitään, ja siksi myös Suomen Tekstiili & Muoti on vuosittain tukemassa näytöksen järjestelyitä yhtenä pääyhteistyökumppaneista. Muotinäytös oli tänä vuonna myös osa Fashion in Helsinki -viikkoa.

KOE-näytöksen verkkosivut
KOE-näytöksen Instagram
Puettavan muotoilun opinnot LAB-ammattikorkeakoulussa

Aurora Von Buschin mallisto Dominate | Kuva: Valtteri Nevalainen Julia Skipparin mallisto Neuroplastic | Kuva: Valtteri Nevalainen Sofia Skipparin mallisto Metamorphosis, joka on tehty Luhta ReUse -takaisinottopalveluun palautetuista tuotteista | Kuva: Valtteri Nevalainen Veera Laaksosen mallisto From Snow and Ice | Kuva: Valtteri Nevalainen Eevi Kivistön mallisto Paper Planes | Kuva: Valtteri Nevalainen

 

Jutun pääkuva: Sofia Skipparin mallisto Metamorphosis | Kuva: Valtteri Nevalainen

Mihail Tchitcherin

Johtava asiantuntija, viestintä & yhteiskuntasuhteet

+358 40 515 1137
mihail.tchitcherin@stjm.fi

Ajankohtaista aiheesta

Tex-Inno ry myönsi viisi stipendiä tekstiili- ja muotialan opinnäytetöihin 

Vastuullinen vaatekulutus osaksi koulujen kestävyyskasvatusta?

Uutishuone