Kotimaisten muotimerkkien Finn Fashion Friday tarjoaa laatutuotteita – vaikka pehmeisiin joulupaketteihin!

Tulevan viikonlopun 19.–21.11. ajan on luvassa etuja suomalaisten brändien verkkokaupoista ja kivijalkamyymälöistä. Kun kuluttaja valitsee suomalaisen brändin tuotteen, 80 prosenttia arvosta jää Suomeen valmistusmaasta riippumatta.

Finn Fashion Friday -tempauksella halutaan herättää ihmiset panostamaan pieniin suomalaisiin toimijoihin. Tapahtuma on jatkoa viime vuonna huikean suosion saavuttaneelle Mustien Lampaiden Päivälle.

“Viime vuonna tämä kampanja oli mieletön menestys ja toi todella tärkeää myyntiä monelle pienelle toimijalle koronakurimuksen keskelle. Uskon, että tänä vuonna Finn Fashion Friday kasvaa ja vakiinnuttaa paikkansa”, kertoo Myssyfarmin toimitusjohtaja Anna Rauhansuu.

Kampanjan harkitut edut houkuttelevat tekemään valinnan suomalaisen yrityksen puolesta. Vastuullisuuden ja lähituotannon arvostus ovat jo pitkään olleet kasvussa ja pandemia on entisestään vahvistanut ilmiötä. Osa kampanjan yrityksistä valmistaa tuotteet kokonaan Suomessa, mutta isolla osalla valmistus on EU-alueella.

Finn Fashion Fridayssa mukana olevien brändien joukossa on suuri määrä Suomen Tekstiili & Muoti ry:n jäseniä!

Aarre

Aarre tekee arjen vaatevalinnoista helppoja luomalla tuotteita, jotka kestävät aikaa ja käyttöä. Tuotteet valmistetaan omalla ompelimolla Pohjois-Portugalissa ja sen lähellä sijaitsevilla yhteistyökumppaneilla, poissulkien sukkahousut, jotka valmistetaan Italiassa.

Alpa

Alpa on alpankanvillaan erikoistunut neulebrändi, joka valmistaa vaatekaapin vastuullisia luottokumppaneita.

Costo

Coston päähineillä on voima tuoda iloa ihmisten arkeen, antaa aihetta hymylle, saada tuntemaan lämpöä ja empatiaa. Emme ole kahlinneet itseämme trendeihin ja sesonkeihin. Luomme ajattomia ja persoonallisia päähineitä ihmisille.

Formal Friday

FORMAL FRIDAY on merinovillaisiin t-paitoihin erikoistunut unisex-vaatemerkki. Suunnittelemme kaikkiin elämän aktiviteetteihin soveltuvan funktionaalisen t-paidan, joka loistaa niin juhlassa, vapaa-ajalla kuin urheilussa.

Frenn

FRENN on Jarkko Kallion ja Antti Laitisen vuonna 2013 perustama helsinkiläinen vaatemerkki, joka helpottaa modernin miehen arkea monikäyttöisellä ja pitkäikäisellä mallistolla päivän eri tilanteisiin. Tuotteet on valmistettu eettisesti eko-sertifioiduista eurooppalaisista materiaaleista lähituotantona matalan riskin maissa Baltiassa. FRENNin vaatteilla on elinikäinen takuu, ja niitä on helppo korjata ja kierrättää.

Hálo

Hálo on vuonna 2017 perustettu naistenvaatemerkki Lapista, jonka mallistot inspiroituvat pohjoisen kahdeksasta eri vuodenajasta, muun muassa kaamoksen tummista sävyistä, lempeästä keskiyön auringosta, ruskan värikylläisyydestä sekä maagisista revontulista. Hálolla on yksinoikeus käyttää Reidar Särestöniemen taidetta mallistoissaan. Mallistosta löytyy luottovaatteita, ajattomia aarteita ja tunnistettavia suosikkeja. Kaikki kankaat ja vaatteet valmistetaan vastuullisesti Euroopassa tarkoin valituilla valmistajilla.

Kaiko

Kaiko tarjoaa eettisesti valmistettuja vaatteita, joiden tuotosta ohjaamme 7 prosenttia kehittyvien maiden naisten kouluttamiseen.

Morico

MORICO on suunniteltu kaikille hidasta muotia rakastaville. MORICO sijaitsee Pikisaaressa, Oulussa ja suunnittelu pohjautuu hitaan muodin periaatteisiin: ajatonta, tyylikästä ja monikäyttöistä. Uniikit mallistot saavat inspiraation luonnosta ja kestävistä materiaaleista.

Myssy

Myssyfarmi on maatilalähtöinen design-yritys Pöytyältä, joka tunnetaan Myssyistä ja KnitKit-neulontapaketeista. Kaikki tuotteet neulotaan paikallisten mummojen puikoissa suomenlampaan luomulampaiden villasta.

Sasta

Sasta on jo vuodesta 1969 valmistanut kestäviä ja teknisiä metsästys- ja retkeilyvaatteita tilanteisiin, joissa varusteisiin on pystyttävä luottamaan sataprosenttisesti. Virallinen tehtaanmyymälä Sasta outlet tarjoaa valikoiman Sasta-klassikoita, tuoteuutuuksia ja outlet-poistoja vaativalle eränkävijälle.

Finn Fashion Fridayssa ovat mukana myös nämä brändit: Terhi Pölkki, Vestiarium ja WildKind Kids

Finn Fashion Fridayn verkkosivu

Ajankohtaista aiheesta

Näytös23 esitteli poikkeuksellisen korkeatasoista muotia – Suomen Tekstiili & Muoti palkitsi Elina Silinan kokoelman

KOE23 esitteli alan tulevia tähtiä

Uutishuone