Buustia bisnesosaamiseen – Tekstiili- ja muotialan yrityksille räätälöity liiketoiminnan ammattitutkinto käynnistyy jälleen syksyllä

Toista kertaa käynnistyvä koulutus tarjoaa oppeja ja välineitä mm. liiketoiminnan, oman brändin, kannattavuuden, tavoitteellisen myynnin ja yrityksen talouden suunnittelun kehittämiseen. Työn ohessa suoritettava liiketoiminnan ammattitutkinto kestää noin vuoden ja siihen on helppoa osallistua eri puolilta Suomea.

Faros & Comin, Rastor-instituutin ja Suomen Tekstiili & Muodin yhdessä toteuttama liiketoiminnan ammattitutkinto on räätälöity erityisesti tekstiili- ja muotialan yritysten tarpeisiin. Koulutus sisältää runsaasti esimerkkejä toimialalta, kuten vierailevia yrityspuheenvuoroja.

Koulutusryhmä käynnistyy nyt toista kertaa. Viime syksynä koulutuksessa aloittanut ja pian valmistuva Saimaa Wool Oy:n yrittäjä Hanna Niskanen kehuu sekä kouluttajia että koulutuspäiviä, joiden olisi joskus toivonut jatkuvan pidempäänkin.

”Koulutus on auttanut jäsentämään omia ajatuksia yrityksen alkutaipaleella. Aloittavalla yrittäjällä saattaa olla kirkkaana millaista tuotetta on kehittämässä, mutta miten saada toiminta kannattavaksi, tavoittaa asiakkaat ja palvella heitä parhaimmalla tavalla on sitten eri asia. Koulutus on antanut minulle konkreettisia neuvoja, miten juuri minun kannattaisi edetä, työkaluja laskelmien tekoon, ja miten niitä käytetään. Keskustelut muiden opiskelijoiden kanssa ovat antaneet uusia näkökulmia omaan tekemiseen. Koulutuksesta saa todella paljon irti, jos on itse aktiivinen,” kertoo Niskanen.

Mitä tutkinto sisältää?

Tutkinto-ohjelman tavoitteena on mm. kehittää opiskelijan ymmärrystä toimintaympäristön muutoksista ja asiakassegmenteistä, kirkastaa näkemystä omasta brändistä, lisätä ymmärrystä tuloksellisesta toiminnasta sekä tarjota tietoa myyntikanavista, myynnin alustoista ja työkaluista.

Liiketoiminnan ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä. Siihen sisältyy kolme tutkinnon osaa:

 • liiketoiminnan tehtävissä toimiminen
 • myynnin ja asiakaspalvelun suunnittelu ja toteutus
 • yksi valinnainen osa, joka valitaan seuraavista:
  • asiakaskokemuksen kehittäminen ja palvelumuotoilu
  • projektinhallinta
  • tapahtumatuotanto
  • ratkaisumyynti

Tutustu koulutuksen sisältöihin ja toteutukseen tarkemmin koulutusesitteestä (linkki esitteeseen).

Kenelle koulutus sopii?

Koulutus sopii erinomaisesti esimerkiksi designtaustaiselle yrittäjälle tai yrittäjäksi aikovalle, alanvaihtajalle tai tekstiili- ja muotialan yrityksessä työskentelevälle, jolla on kiinnostusta kehittää liiketoimintaosaamistaan. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskeluohjelma, joten voit olla kokeneempi tekijä alalta tai vasta suunnittelemassa liiketoimintaa – koulutus tarjoaa siis oppia hyvin erilaisiin tilanteisiin.

Miten koulutus järjestetään?

Tutkinnon voi suorittaa oman työn ohella oppisopimuskoulutuksena, jolloin se on myös ilmainen. Mikäli oppisopimusehdot eivät täyty, on tutkinnon kustannus opiskelijalle 860 euroa. Oppisopimuskoulutus on mahdollinen suoritusmuoto myös yrittäjälle.

Tutkinnon suorittaminen kestää noin vuoden ja pitää sisällään noin 10 koulutuspäivää. Koulutuspäiviin on mahdollista osallistua joko etäyhteydellä tai lähiopetuksessa Espoon Tapiolassa. Kouluttajina toimivat kokeneet Faros & Comin asiantuntijat sekä Rastor-instituutin opettajat. Mukana on myös puheenvuoroja tekstiili- ja muotialan yrityksistä.

Lisäksi tutkintoon sisältyy oppimista työpaikalla sekä verkko-opiskelua.

Miten ilmoittaudun ja mistä saan lisätietoa?

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 18.9.2022. Voit ilmoittautua koulutukseen tästä linkistä.

Ennen koulutuksen alkua järjestäjä laatii yhdessä jokaisen osallistujan kanssa henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman.

Lisätietoja sisällöistä ja osallistumismahdollisuuksista voi kysyä Rastor-instituutin sekä Faros & Com Oy:n yhteyshenkilöiltä. Koulutuksesta järjestetään infotilaisuuksia Zoomin välityksellä 17.6, 18.8 klo 14–15 sekä 13.9 klo 12-13.00. Ilmoittaudu infotilaisuuteen Riikka Huhtalalle (riikka.huhtala@faroscom.com) saadaksesi osallistumislinkin 11.9.2022 mennessä.

Ole matalalla kynnyksellä yhteydessä ja kysy koulutuksesta!

Riikka Huhtala, yhteyspäällikkö, Faros & Com Oy, riikka.huhtala@faroscom.com, puh. 050 363 5659

Kaisa Tolppanen, osaamispäällikkö, Rastor-instituutti, kaisa.tolppanen@rastorinst.fi, puh. 050 579 1007

Ajankohtaista aiheesta

Vaikuta tekstiili- ja muotialan osaamiseen ja vetovoimaan – haku uuteen vaikuttajaryhmään on nyt käynnissä!

Opiskelemaan tekstiili- ja muotialaa? Kevään yhteishaku on käynnissä!

Uutishuone