Lindström Group sijoittaa Resteriin

Tekstiilien kierrätysratkaisujen pioneeri Rester Oy sai maaliskuussa 2022 järjestetyllä rahoituskierroksellaan uuden merkittävän vähemmistöomistajan, kun Lindström Group sijoitti yritykseen. Yhteisenä tavoitteena on laajentaa Resterin toimintaa kansainvälisille markkinoille ja kehittää tekstiilien kiertotaloutta.

Paimiolaisen Resterin kehittämällä teknologialla on mahdollista tuottaa uusiokuitua, jota käytetään esimerkiksi kankaiden tai teknisten tekstiilien valmistukseen sekä rakennusteollisuudessa akustiikkalevyjen sekä eristys- ja komposiittimateriaalien tuotantoon.

Tekstiilikierrätyksen kasvupotentiaalia pidetään globaalisti merkittävänä ja alan kasvua tukee EU:n tuore tekstiilistrategia, joka korostaa tekstiilien uudelleenkäyttöä ja kierrätettävyyttä.

Yritysten vuonna 2021 alkanut yhteistyö poistotekstiilien jalostamiseksi teollisuuden uusiokäyttöön syvenee ja laajenee.

”Lindström on ollut mukana lähes alusta alkaen Resterin toiminnassa ja heittäytynyt kanssamme ratkomaan poistotekstiilien kierrättämisen haasteita, ja näenkin osakkuuden erittäin luontevana askeleena yhteistyömme syventämisessä. Yhteinen tavoitteemme on jatkossa laajentaa Resterin toimintaa kansainvälisille markkinoille. Lindströmillä on toimintaa yli 20 markkinalla ja strateginen tavoite saada poistotekstiilien kierrättäminen ratkaistua kaikissa toimintamaissaan”, Resterin toimitusjohtaja Outi Luukko kertoo.

Lindström Groupissa uskotaan tekstiiliteollisuuden siirtyvän kiertotalouden mukaiseen toimintamalliin ja tiiviimpi yhteistyö Resterin kanssa tukee yrityksen tavoitteita.

”Tämä yhteistyö oli meille jo alusta alkaen strateginen kumppanuus. Olemme toimialamme edelläkävijä ja haluamme vauhdittaa koko tekstiilitoimialan systeemistä muutosta. Kysyntä vastuullisille tekstiilipalveluille kasvaa kaikilla markkinoillamme ja uskomme vahvasti, että vähäpäästöisemmät kierrätyskuidut tulevat yhä enenevässä määrin korvaamaan neitseellisiä kuituja erilaisissa tekstiileissä. Entistäkin tiiviimpi yhteistyö Resterin kanssa viimeistelee kiertotalouden mukaista toimintamalliamme ja tukee tekstiilien suljetun kierron tuotekehitystä”, kertoo Lindström-konsernin toimitusjohtaja Juha Laurio.

Myös vastuullisen sijoittamisen yrityksiä uusiksi omistajiksi

Maaliskuun rahoituskierroksella Lindström Groupin lisäksi Taaleri Sijoitus Oy ja Besodos Investors Oy sijoittivat Resteriin. Molemmat yritykset ovat keskittyneet kestävän kehityksen sijoituksiin.

”Besodos Investors ja Taaleri edustavat kumpikin vastuullista sijoittamista ja kohdistavat katseensa vihreää siirtymää edistäviin yrityksiin. Resterin kaltaiselle kehittyvällä kiertotalousmarkkinalla eturintamassa toimivalle pk-yritykselle on todella arvokasta saada näiltä asialle sitoutuneilta tahoilta tietoa ja kokemuksia kestävän kehityksen haasteiden ratkaisuun ja sen myötä tukea kasvuun”, Luukko toteaa tyytyväisenä.

Lue myös: Resterin tiedote rahoituskierroksesta

Ajankohtaista aiheesta

Esittelyssä ASK – The Nordic Way -podcast. Suomesta mukana Halti & Reima

Vastuullinen vaatekulutus osaksi koulujen kestävyyskasvatusta?

Uutishuone