Maailman kiertotalousfoorumi WCEF tulee jälleen – poimi vinkit kiinnostavimpiin tekstiilialan keskusteluihin!

Sitra isännöi ensi viikolla kiertotalouden kansainvälistä huipputapahtumaa, World Circular Economy Forumia (WCEF). Ohjelmassa on valtava määrä kiinnostavia keskusteluita ja käytännön esimerkkejä yrityksistä, joiden kiertotalousratkaisut ovat ratkaisemassa globaaleja ilmastohaasteita. Poimimme laajasta ohjelmakokonaisuudesta vinkit keskusteluihin, joissa erityisesti tekstiilialan kestävyys on esillä.

Tiistai 14.9. klo 16.30 WCEF2021 Game Changer Session #4 The Circle of Life: The Circular Economy for Climate and Biodiversity

WCEF2021 -ohjelman Game Changer -osiossa keskustellaan siitä, miten kiertotalous voi auttaa hillitsemään ilmastonmuutosta ja suojelemaan luonnon monimuotoisuutta. Osion toisessa paneelikeskustelussa tekstiilialan näkökulmaa keskusteluun on tuomassa suomalaisen kierrätyskuituteknologiayritys Infinited Fiber Companyn toimitusjohtaja Petri Alava.

WCEF2021 tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Koko ohjelma ja keskustelun rekisteröitymislinkki löytyvät tapahtuman verkkosivuilta.

Keskiviikko 15.9. klo 14 WCEF2021 Accelerator Session: Accelerating sustainability in the textile value chain: inspiring action and behaviour change

YK:n ympäristöohjelman (UN Environment Programme, UNEP) julkaisi viime vuonna tekstiilialaa koskevan raportin, jossa esitettiin havaintoja ja suosituksia tekstiilien globaalien arvoketjujen kestävyyden ja kiertotalouden edistämiseen. Keskustelussa pyritään luomaan alalle yhteistä polkua siirtymän toteuttamiseen. Lisäksi tilaisuudessa esitellään UNEP:in tuleva kestävän muodin viestintästrategian oivalluksia.

Lisätietoja ohjelmasta ja rekisteröityminen tähän osioon suoraan UNEP:in verkkosivuilla.

Torstai 16.9. klo 17.30 WCEF2021 Side Event: Threading Change Global Innovation Story Map launch

WCEF2020 -sivutapahtumana järjestettävässä tilaisuudessa vastuullista muotia edistävän Threading Change -organisaatio julkaisee uuden Global Innovation Story Mapin. Visuaalisessa hakemistossa tullaan esittelemään vastuullisia muotibrändejä ja organisaatioita sekä jakamaan alan parhaita vastuullisuuskäytäntöjä.

Lisätietoja ja rekisteröityminen tilaisuuteen Threading Changen verkkosivuilta. Sivuilta löytyy myös lomake, jonka kautta brändeillä on mahdollisuus päästä mukaan hakemistoon.

Muista myös WCEF2021 Virtual Expo

WCEF2021 yhteydessä järjestetään myös virtuaaliset messut, joissa osallistujilla ympäri maailmaa on mahdollisuus verkostoitua keskenään sekä tutustua uusiin kiertotalousinnovaatioihin. Virtual Expo on avoin kaikille WCEF2021 -tapahtumaan rekisteröityneille ja sinne pääsee vain WCEF2021-tapahtuma-alustan kautta.

Artikkelin kuva: WCEF2021

Ajankohtaista aiheesta

Tekstiili- ja muotiala peräänkuuluttaa aidosti vaikuttavaa yritysvastuulainsäädäntöä

Hae mukaan: Ylimmän johdon sparrausverkosto jatkaa kestävän kansainvälisen kasvun aiheilla

Uutishuone