Meillä töissä: Anni Leiponen ja Sanna Vassinen aloittivat liiton asiantuntijoina

Uusi vuosi toi mukanaan Suomen Tekstiili & Muoti ry:lle kaksi uutta asiantuntijaa. Anni Leiponen aloitti viestinnän tehtävissä ja Sanna Vassinen vastaa liiton tilastoista Hanne Mikkosen perhevapaan ajan.

Kohta takana on jo ensimmäinen kuukausi liitossa. Ensimmäiset viikot ovat kuluneet vauhdilla, mutta alkuhuuma ei ole laantunut. ”Ylitsevuotava innostus on edelleen päällimmäinen fiilis. Suomen Tekstiili & Muoti ry on todellakin aitiopaikka koko alaan”, Sanna tiivistää tunnelman.

Tilastoasiantuntijana Sannan työtehtäviin kuuluvat esimerkiksi järjestössä toteutettavat kyselyt ja oppaat. Koulutukseltaan Sanna on tekstiili- ja vaatetustekniikan insinööri. Koulutustaustan lisäksi Sannan perehtymistä on helpottanut pitkä ja monipuolinen kokemus erilaisissa tekstiili- ja vaatetusteollisuuden tehtävistä, aina IT-hommista työnjohtamiseen.  ”Alanvaihto on saattanut joskus käynyt mielessä, mutta joku tässä on vetänyt aina puoleensa. Täällä kaikki palaset loksahtivat paikalleen”, Sanna iloitsee.

Tekstiilit ovat tärkeä osa myös Sannan vapaa-aikaa. ”Tulee touhuttua kaikenlaisia käsitöitä. Erityisesti suomalaiset retrokankaat ja kierrättäminen ovat lähellä sydäntäni”, Sanna kertoo.

Anni Leiponen osaksi liiton viestintätiimiä

Vauhdilla on alkanut myös liiton viestinnän vuosi. Anni Leiponen aloitti tehtävässään vain muutama päivä Sannaa myöhemmin. Myös Annille ala on entuudestaan tuttu. ”Mahtavaa päästä jatkamaan töitä tekstiili- ja muotialan parissa. Täällä tapahtuu niin paljon. Kiinnostavia ja vastuullisia toimijoita, ja ihan uusia innovaatioita – pakkohan tämän on innostaa”, Anni kertoo.

Anni on hiljattain saanut päätökseen yhteiskuntatieteiden opinnot Turun yliopistossa. ”Viime vuosina  kaikki tekemiseni on liittynyt tavalla tai toisella tekstiili- ja muotialaan: gradu, työ ja vapaaehtoishommat. On mielettömän hienoa päästä yhdistämään tehtävässä näistä kertynyttä ymmärrystä”, Anni toteaa. Hänellä on aikaisempaa kokemusta viestinnästä järjestökentältä ja suomalaisen muodin parista. Anni vastaa liiton viestinnästä yhdessä Anna-Kaisa Hakkaraisen kanssa.

Kuvassa vasemmalla Sanna Vassinen ja oikealla Anni Leiponen. 

 

Anni Leiponen

Asiantuntija, viestintä

+358 50 345 3517
anni.leiponen@stjm.fi