Merkittävä tekstiili- ja muotialan yritysjärjestely julki: Manna & Co tuo tutut brändit yhteen

Suomeen on syntynyt uusi design-alan brändiyhtiö Manna & Co, joka tuo yhteen monta merkittävää suomalaista kuluttajabrändiä. Vallilan, Makian, Finlaysonin ja sen tytäryhtiön Reinon & Ainon omistus sekä 20 prosenttia Sastan omistuksesta on järjestetty yhden emoyhtiön alle, Finlayson Oy, Vallila Interior Oy, Makia Clothing Oy ja Sasta Oy jatkavat erillisinä yrityksinä.

Manna & Co. -niminen uusi emoyhtiö omistaa kokonaisuudessaan Finlaysonin, Vallilan ja Makian. Konserniin siirtyy myös Finlaysonin täysin omistama tytäryhtiö Reino & Aino. Lisäksi Manna & Co on ostanut Sastasta 20 prosentin osuuden. Konserniin siirtyvien yhtiöiden keskeiset osakkaat jatkavat emoyhtiön omistajina. Järjestely toteutetaan osin osakevaihdolla.

Manna & Co -konsernin pro-forma liikevaihto on noin 90 miljoonaa euroa ja käyttökate 14 prosenttia. Konsernin palveluksessa on yhteensä 350 henkilöä.

Avaus kohti merkittävää kansainvälistä kasvua

Suomen Tekstiili & Muoti ry:n toimitusjohtaja Marja-Liisa Niinikoski pitää konsernijärjestelyä merkittävänä. Yhteenliittymä tukee vahvasti yritysten kansainvälisiä kasvumahdollisuuksia, ja tarjoaa niille hyvän mahdollisuuden luoda uutta.

”Designbrändien konserniksi yhdistyminen on kansainvälisen kasvun kannalta tärkeä avaus. Suomalaisille tutuilla kuluttajabrändeillä on osaamista ja näkemyksellisyyttä, jotka tarjoavat menestyksen avaimia myös kansainvälisillä markkinoilla ”, Marja-Liisa Niinikoski toteaa.

”Tekstiilialan vahvimman liiton kannalta on innostavaa, että tässä konsernissa on mukana monta jäsenyritystämme: Finlayson, Makia ja Sasta edustavat sisustustekstiilien ja vaatetuksen kuluttajabrändeinä suomalaisen tekstiiliosaamisen ja -suunnittelun kärkeä. Pidän huomionarvoisena myös sitä, että konsernin perustamisessa on katsottu myös tulevaan jättämällä ovi auki mahdollisille uusille yritysjärjestelylle ja brändeille”, sanoo Marja-Liisa Niinikoski.

Mannaan siirtyvillä yhtiöillä on vahva alusta suomalaisten arjessa. Finlayson on vuonna 1820 perustettu tekstiilialan yhtiö, Makia vaatealan urbaani edelläkävijä ja Sasta yli 50 vuoden kokemuksella luotettujen retkeily- ja metsästysvaatteiden valmistaja. Vallila Interior Oy on vuodesta 1935 toiminut sisustus- ja tekstiilialan perheyritys.

Lue myös: Talouskatsaus: Tekstiilialan kasvu voimistui entisestään alkuvuodesta, kasvua peräti 20 prosenttia (25.5.2021)

 

Marja-Liisa Niinikoski

Toimitusjohtaja

+358 40 538 4541
marja-liisa.niinikoski@stjm.fi

Ajankohtaista aiheesta

KOE24-muotinäytös oli kiehtova sekoitus perinteitä ja uusia kokeiluja

Pikamuoti pois muodista – SuomiAreenassa keskusteltiin, minkälaisilla toimilla tämä tavoite saavutetaan

Uutishuone