Novita, Finarte, Pure Waste ja Uhana mukaan Hiilineutraali tekstiili 2035 -sitoumukseen

Hiilineutraali tekstiiliala 2035 -sitoumukseen liittyneiden yritysten joukko kasvaa vauhdilla. Myös pitkään ilmastoasioiden parissa työskennelleet ja hiilijalanjälkeä seuranneet yritykset ovat lähteneet innokkaasti mukaan.

(Jutun pääkuva: Novita)

Sitoumus tarjoaa suomalaisille tekstiilialan yrityksille konkreettisen työkalun osoittaa ilmastoaktiivisuutta sekä seurata omasta toiminnastaan aiheutuvia päästöjä. Viimeisimpinä sitoumukseen ovat liittyneet pitkän linjan vastuullisuustoimijat Novita, Finarte, Pure Waste ja Uhana Design.

Pohjoismaiden suurin käsityölankojen valmistaja Novita haluaa olla edelläkävijä ilmastoasioissa

Novitalla on jo vuosia lisätty vähäpäästöisen energian käyttöä ja vuodesta 2020 lähtien yritys on jo ollut omien toimintojensa osalta hiilineutraali.

”Novita on vastuullinen yritys arvojensa mukaisesti ja haluamme olla tekstiilialan edelläkävijä ilmastoasioissa, joten päätimme olla mukana myös Hiilineutraali tekstiiliala 2035 -sitoumuksessa. Haluamme myös työskennellä aktiivisesti päästöjen vähentämiseksi koko hankintaketjun osalta”, sanoo Novitan toimitusjohtaja Daniela Yrjö-Koskinen.

Novitalle on tärkeää myös luonnon diversiteetin säilyttäminen, joka linkittyy läheisesti ilmastokysymyksiin. Tämän tyyppisiin teemoihin myös sitoumuksen kautta yrityksille tarjottavissa intensiivikoulutuksissa tullaan ensi vuonna perehtymään.

”Vastuullisuusvisiomme on, että vuoteen 2030 mennessä kaikki yrityksemme käyttämät raaka-aineet ja pakkausmateriaalit ovat uusiutuvia tai kierrätettäviä”, jatkaa Yrjö-Koskinen.

Sitoumukseen mukaan myös mattovalmistaja Finarte sekä tunnetut muotibrändit Pure Waste ja Uhana

Myös mattovalmistaja Finarte on pitkään panostanut vastuullisuustyöhön ja asettanut tavoitteet korkealle. Yritys pyrkii maailman vastuullisemmaksi ja läpinäkyvimmäksi mattoalan toimijaksi. Työkaluikseen Finarte on päättänyt ottaa Hiilineutraali tekstiili 2035 -sitoumuksen sekä ruotsalaisen TrustTrace-läpinäkyvyystyökalun.

Kuva: Finarte / Dyyni

”Vastuullisuuskeskustelu ja tarve läpinäkyvyydelle on valtavirtaistunut. Sitoumukseen liittyminen jatkaa jo muutama vuosi sitten tekemäämme aloitetta tuotannon hiilijalanjäljen ja sen kompensoinnin askelista. TrustTracen avulla puolestaan saamme jaettavaa tietoa tuotteiden alkuperästä”, sanoo Finarten toimitusjohtaja Larissa Immonen.

Hiilijalanjälkeään ovat jo aikaisemmin laskeneet ja raportoineet myös sitoumukseen liittyneet Pure Waste ja Uhana Design. Sitoumuksen myötä yritykset saavat kuitenkin käyttöönsä toimialalle räätälöidyn työkalun, josta löytyy kaikki luotettavaan hiilijalanjäljen laskentaan vaadittavat päästöluokat ja -kertoimet.

Kuva: Pure Wasten Concept Storesta Kuva: Uhana

 

Aikaisemmin sitoumukseen ovat jo liittyneet Black Moda, Globe Hope ja Nomen Nescio. Lue lisää aiemmasta jutustamme

Tutustu sitoumukseen liittyviin palveluihin ja liity mukaan!

www.hiilineutraalitekstiili.fi

Ajankohtaista aiheesta

Kestävyyssääntely etenee – yritysvastuudirektiivi astuu voimaan heinäkuussa

Ekosuunnitteluasetus hyväksytty: yritysten näkökulmien huomioiminen tuoteryhmäkohtaisten kriteerien valmistelutyössä on erittäin tärkeää

Uutishuone