Ommellinen investoi uusiin tuotantotiloihin Muuramessa

Moni tekstiilialan yritys investoi nyt tuotantoon. Ommelliselle uudet omat tuotantotilat mahdollistavat tulevaisuudessa yrityksen kasvun, investoinnit tuotantokoneisiin ja työntekijämäärän kasvattamisen.

Ommellinen on keskisuomalainen tekstiilialan yritys, jonka päätuotteita ovat vaatteet ja printtikankaat. Yritys on perustettu vuonna 2016 ja se on hyvässä kasvun vauhdissa. Viime tilikauden liikevaihto oli 1,44 miljoonaa euroa, missä oli kasvua 15 prosenttia edellisvuoteen.

Yritys rakentaa parhaillaan uusia tuotantotiloja Muurameen. Ommellisen kehitysjohtaja Laura Tuominen kertoo, että investointi on miljoonan euron luokkaa. Kasvava yritys valmistaa vaatteet omassa ompelimossaan, ja lisätilaa tarvitaan tuotannon lisäksi myös varastolle, verkkokaupalle ja kivijalkamyymälälle.

”Parin viime vuoden aikana toimintaa on viety eteenpäin hyvällä sykkeellä ja henkilöstön määrä on kasvanut merkittävästi. Vuonna 2016 meillä oli talossa 6 tekijää, kun tänä päivänä Ommellisella häärää jo 13 osaajaa. Investointi ja uudet tilat mahdollistavat sen, että voimme kasvattaa henkilöstön määrää myös tulevaisuudessa. Saamme tuotannolle lisää tilaa ja koneistoa”, Tuominen kertoo.

”Meille on ollut alusta saakka selvää, että haluamme pitää vaatetuotannon kotimaassa myös tuotannon määrien kasvaessa. Tämän kannalta uusilla, Ommellisen tarpeisiin suunnitelluilla isommilla toimitiloilla on valtavan suuri merkitys. Niissä puitteissa kelpaakin lähteä viemään toimintaa tulevaisuudessa entistäkin voimakkaammin eteenpäin”, hän iloitsee.

Kasvua kotimaasta, mutta myös kansainvälisesti

Ommellisen tarina sai alkunsa useita vuosia sitten muuramelaisen omakotitalon ullakolta. Kaikki lähti yrityksen perustajan Liisa Häklin halusta löytää lapselleen hauskoja, kuosillisia vaatteita.

Kun mieleisiä ei ollut helppo löytää, alkoi Liisa valmistaa niitä itse ja pitää siinä ohella blogia tekemisistään. Pian Liisa löysi itsensä tilanteesta, jossa harrastuksesta oli tullut liiketoimintaa. Tiivis vuosien yhteistyö kotimaisen kangastoimijan kanssa johti lopulta siihen, että tuntui sopivalta ajatukselta ostaa kangasliiketoiminta osaksi Ommellista. Lastenvaatteista yritys siirtyi pian naisten vaatteisiin.

Tällä hetkellä Ommellisen pääliiketoiminnan muodostavat vaatesuunnittelu, -valmistus ja myynti sekä omien printtikankaiden suunnittelu, valmistuttaminen ja jälleenmyynti. Lisäksi valikoimassa on myös asusteita ja kodintekstiilituotteita sekä vaatteiden kaavoja.

Valtaosa yrityksen liikevaihdosta tulee tällä hetkellä kotimaasta ja pääasiassa vaatemyynnistä. Yritys näkee kasvun mahdollisuuksia niin Suomessa kuin kansainvälisillä markkinoillakin.

”Haemme kasvua ensisijaisesti kotimaan markkinasta sekä vaatteiden että kankaiden osalta. Tavoitteenamme on mahdollistaa tuotannon kapasiteetin kasvattaminen, minkä kannalta uudet toimitilamme ovat keskeisessä roolissa. Kansainvälistä kasvua haemme erityisesti printtikankailla, joiden viennistä meillä on jo kokemusta. Jossakin vaiheessa tulee varmasti ajankohtaiseksi suunnitella myös vaatteiden vientiä ja kasvun hakemista siltä saralta”, Tuominen kertoo.

Suomen Tekstiili & Muoti ry:n toimitusjohtaja Marja-Liisa Niinikoski iloitsee investointiuutisista.

”Tekstiili- ja vaatealan tuoreimmat tilastot kertovat, että tekstiiliyritysten kasvu on tällä hetkellä vahvaa, kun taas vaateyrityksille korona-aika on aiheuttanut enemmän kasvuhaasteita. On hienoa, että pääsemme kertomaan alalta Ommellisen kaltaisia myönteisiä investointiuutisia”, Niinikoski sanoo.

Kuvat: Ommellinen

Lue myös

Tekstiilialan yritysten kasvu jatkuu, vaatealan tilanne epävarmempi

Lapuan Kankurit investoi lampaanvillan kudonta- ja viimeistelylinjastoon sekä villakehräämöön

Kuitukehittäjä Spinnova suunnittelee listautumista – suomalainen tekstiili- ja muotiala hakee voimakasta kasvua

Merkittävä tekstiili- ja muotialan yritysjärjestely julki: Manna & Co tuo tutut brändit yhteen

Infinited Fiber Company investoi 220 miljoonaa tekstiilikuitutehtaaseen Suomessa

Tekstiilikuitua Jyväskylästä: Kuitukehittäjä Spinnova ja selluyhtiö Suzano avaavat kaupallisen mittakaavan tehtaan

 

Marja-Liisa Niinikoski

Toimitusjohtaja

+358 40 538 4541
marja-liisa.niinikoski@stjm.fi

Ajankohtaista aiheesta

Euroopan komissiossa kaivataan tekstiilialan toimijoiden sitoumuksia tekstiilien siirtymäpolkuun

Brändi- ja kuluttajalähtöinen tekstiili- ja muotiala Suomessa 2030 – Kasvusopimuksesta eväitä brändiliiketoiminnan kasvuun ja kansainvälistymiseen

Uutishuone