Osoita yrityksesi ilmastojohtajuus ja liity mukaan Hiilineutraali tekstiiliala 2035 -sitoumukseen

Uusi Hiilineutraali tekstiiliala 2035 -sitoumus toimii tekstiilialan yrityksille konkreettisena työkaluna ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Kun yritys liittyy mukaan sitoumukseen, se saa käyttöönsä tekstiilialalle räätälöidyn hiilijalanjälkilaskurin yrityksen päästöjen mittaamiseen sekä säännöllistä koulutusta ja neuvontaa ajankohtaisimmista ilmastonmuutoksen ja päästölaskennan aiheista.

Suomen Tekstiili & Muoti ry:ssä on tunnistettu yritysten tarve saada käyttöön hiilijalanjäljen laskentaan soveltuvia työkaluja. Liitto vastaa nyt tarpeisiin lanseeraamalla uuden Hiilineutraali tekstiiliala 2035 -sitoumuksen.

”Hiilijalanjälkilaskenta vaatii erityistä osaamista, ja oikeiden päästökertoimien löytäminen on usein haastavaa ja aikaa vievää työtä. Hiilineutraali tekstiiliala 2035 -sitoumukseen mukaan liittyvät yritykset saavat käyttöönsä tekstiilialalle räätälöidyn päästölaskurin, jonka avulla yrityksen hiilijalanjäljenlaskennasta on tehty niin yksinkertaista kuin se vain suinkin on mahdollista”, sanoo Suomen Tekstiili & Muoti ry:n johtava asiantuntija Satumaija Levón.

Laskuri auttaa yrityksiä tunnistamaan oman toimintansa merkittävimmät päästölähteet, jotka tekstiili- ja muotialalla liittyvät yleensä raaka-aineiden tuotantoon sekä tuotteiden käyttöön. Hiilijalanjälkilaskurin on toteuttanut ilmastoliiketoimintaan erikoistunut Clonet Oy, ja se noudattaa kansainvälisen Greenhouse Gas -protokollan mukaisen organisaatioiden hiilijalanjäljen laskentaan tarkoitetun standardin asettamia vaatimuksia. Selainpohjainen laskuri on toteutettu Clonetin kehittämälle OpenCO2.net-alustalle.

Päästöjen tunnistaminen on ensimmäinen askel kohti hiilineutraalisuutta. Varsinaiseen päästöjen vähentämiseen ja hiilineutraalisuuden tavoitteluun yritykset saavat sitoumuksen kautta intensiivikoulutusta, sparrausta ja neuvontaa.

”Sitoumus on avoin kaikille tekstiili- ja muotialan yrityksille, jotka haluavat työskennellä aktiivisesti päästöjen vähentämiseksi ja osoittaa omaa ilmastojohtajuuttaan”, sanoo Levón.

Viestintänsä tueksi sitoumukseen liittyneet yritykset saavat Hiilineutraali tekstiili -logon, jota he voivat hyödyntää esimerkiksi verkkosivuilla tai vastuullisuusraportissa osana ilmastotyön viestintää.

Lue lisää ja liity mukaan www.hiilineutraalitekstiili.fi

Hiilineutraali tekstiiliala 2035 -sitoumuksen toteuttaa Tekstiili & Muoti ry:n palveluyhtiö.

Ajankohtaista aiheesta

STJM suhtautuu myönteisesti komission uuteen direktiiviehdotukseen ympäristöväittämistä

Suomalaisten yritysten kannattaa ottaa paikka poistotekstiilin kierrätyksen etujoukoissa

Uutishuone